Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Poşet fiyatları için son dakika gelişmesi! Fiyatlar değişebilir: İşte yeni poşet fiyatı

Ülkemizde A’dan Z’ye kadar pek çok ürüne zam geliyor. Son dönemlerde zamlardan etkilenmeyen tek ürünün market poşet fiyatları olduğu açıklandı. Ancak marketçiler poşet fiyatlarına zam gelmesini istiyor. Poşet fiyatları için son dakika gelişmesi yaşandı. Fiyatların değişebileceği gündeme bomba gibi düştü. Peki, yeni poşet fiyatları için konuşulan rakam kaç?

Market kasalarında 25 kuruştan satılan plastik poşetler için yeni fiyat talep edildi. Marketçiler market poşet fiyatlarının 75 kuruştan satılmasını talep etti.

2019 YILINDA BAŞLAMIŞTI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği bakanlığı çevre kirliliğinin önlenmesi için plastik poşetin marketlerde 25 kuruştan satılmasına karar vermişti. Söz konusu karar 2019 yılından bu yana uygulanıyor.

50 KURUŞLUK ZAM TALEBİ

Bu kapsamda marketlerdeki poşetlerin 50 kuruş daha fazlaya satılması talep edildi. Türkiye Perakendeciler Federasyonu zam talep etti. Poşet fiyatlarının 75 kuruştan satılması istenirken, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na sunulan talebe gerekçe olarak çevre kirliliği gösterildi.

1 TL DE OLABİLİR

Federasyon Başkanı Ömer Düzgün, yaptığı açıklamasında poşet fiyatlarının üretim maliyeti ve kalitesine göre poşet fiyatlarının 1 TL’ye kadar yükselebileceğini belirtti. Bakanlık verilerine göre, uygulamayla 4 yılda, plastik poşet kaynaklı 550 bin ton plastik atığın oluşumu ve 23 bin ton sera gazı salımı engellendi.