Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Zincir marketlerle ilgili acil karar alındı: Resmi Gazete’de yayımlandı! Artık bundan sonra ..

Son dönemlerde ülkemizin gündem maddeleri arasında olan zincir marketlerle ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Gelen bir son dakika haberine göre zincir marketlerle ilgili acil bir karar alındı. Karar Resmi Gazete’de yayımlandı. İşte zincir marketler için alınan karara ve detaylar..

Bugün Resmi Gazete’de Perakende Ticarette Uygulanacak İlke Ve Kurallar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik yayımlandı. Buna göre artık zincir marketler satışa sundukları ürünlere ilişkin fiyatları Ticaret Bakanlığı’nın sistemine aktaracak. Alınan karar sayesinde tüketicilerin fiyat karşılaştırması yapabilmesi hedefleniyor.

ZİNCİR MARKETLER İÇİN SON DAKİKA KARARI

Perakende Ticarette Uygulanacak İlke Ve Kurallar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, perakende ticaretin etkin ve sürdürülebilir rekabet şartlarına göre yapılmasına yönelik politikaların geliştirilmesi, kamuoyunun aydınlatılması ve tüketicinin fiyat karşılaştırması yapabilmesine imkân sağlanması amacıyla, gıda perakende sektöründe hızlı tüketim mallarının satışıyla iştigal eden ve şube sayısı 200’den fazla olan zincir mağazaların, satışa sundukları ürünler ile şubelerine ilişkin verileri Bakanlıkça belirlenen sisteme aktarmakla yükümlü olduğu belirtildi.

Veriler ilgili kurum, kuruluş ve kamuoyuyla paylaşılabilecek. Veri aktarımının usul ve esaslarının Bakanlıkça belirlenerek, ilgili zincir mağazalara bildirileceği aktarıldı.