DünyaEditörün SeçtikleriEkonomiGündem

Altın fiyatları bu tarihte değişecek: Herkes o tarihi bekliyor! Gram altında son dakika

Altın fiyatları dalgalı seyrine devam ederken, piyasalardan son dakika açıklaması geldi. Özellikle altın alım ve satım yapacak olan kişiler uzman yorumlarını takip ediyor. Altın fiyatlarını etkileyen verilerden biri olarak belirtilen ABD enflasyon oranlarına ilişkin rakamlar belli olacak.

Geçtiğimiz ay ekim ayı enflasyon oranları açıklanmıştı. Rakamların açıklanması ile birlikte altın fiyatları sert bir yükselişe başladı. Uzmanlar ise yaptıkları açıklamasında yeni toplantı tarihine dikkat çekerek yatırımcıları uyardı.

GÖZLER ORAYA ÇEVRİLDİ

Bütün gözler ABD enflasyon verilerine çevrildi. Piyasaları etkileyen ABD enflasyon verisi 13 Aralık tarihinde açıklanacak. Bugün ise 16.30’da ABD çekirdek üretici fiyat endeksi ve ABD üretici fiyat endeksi rakamları belli olacak.

BEKLENTİLER

ABD’de Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), ekimde aylık yüzde 0,4 ve yıllık yüzde 7,7 artarak beklenenden fazla yavaşlama kaydetti.

Beklentiler, TÜFE’nin bu dönemde yıllık yüzde 8 artması yönündeydi. Ekimde beklenenden fazla yavaşlama kaydederek 9 ayın en düşük seviyesine gerileyen yıllık enflasyon, eylülde yüzde 8,2 olmuştu.

GRAM ALTIN 3 AYIN ZİRVESİNİ GÖRMÜŞTÜ

Geçen gün 1719 dolar seviyesine kadar yükselen ons altın, enflasyon verileri açıklandığında 1708 dolar civarına kadar hareket etti. Gram altın fiyatı ise 1041 liraya yükselerek 3 ayın zirvesini gördü.