Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Herkes e-Devletine girip baksın! Aile Bakanlığı ödemelere başladı: ATM veya PTT’den paranızı alabilirsiniz

Devlet tarafından ihtiyaç sahiplerine ödemelerin devam ettiği belirtilerek bu desteklerden birinin de evinde engelli ve yaşlığı aylığı olduğu belirtildi. Ayrıca bu ödemelerin her ay düzenli olarak yapıldığı belirtilerek hak sahiplerinin hesaplarına paraların yattığı bildirildi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, aralık ayı engelli ve yaşlı aylıklarının ödendiğini ifade etti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, yaşlı ve engelli aylıklarının yattığını ifade ederken aralık ayı kapsamında yaklaşık 1,2 milyar TL tutarında yaşlı aylığı ödemesi yaptıklarını ve yaklaşık 940 milyon TL de engelli aylığını hak sahiplerinin hesaplarına yatırdıklarını paylaştı.

BAKAN YANIK’IN AÇIKLAMALARI

Bakan Yanık konu hakkındaki açıklamalarında Engelli ve yaşlılara yönelik kapsayıcı ve düzenli sosyal yardım programları geliştirdiklerini belirtti ve şöyle devam etti:

“Engelli ve yaşlı vatandaşların toplumsal hayata tam ve etkin katılımları ile bağımsız şekilde yaşayabilmeleri için eğitimden sağlığa, ekonomiden sosyal hayata her alanda yanındayız. Bu doğrultuda aralık ayında 2,1 milyar TL yaşlı aylığı ve engelli aylıklarını hak sahiplerinin hesaplarına yatırdık”