Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Asgari ücretlilere müjde! PTT’den toplu para ödemesi yapılıyor: Hemen 12 bin 454 TL çekebilirsiniz

Asgari ücretle çalışanları yakından ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. SGK herkesinde bildiği gibi bazı durumlarda toplu para ödemesi yapıyor. Bu ödemelerden biri de asgari ücretlilere yapılıyor. Asgari ücret alanlara günün haberi! Geri ödemesiz toplu para veriliyor! PTT’den 12 bin 454 TL çekebilirsiniz. İşte detaylar..

Devlet özellikle kadınların çalışmasını önemsiyor ve buna bağlı olarak da çeşitli projeler yürütüyor. Bu projelerden biri de doğum yapan kadınlara verilen yardım. SGK’ya başvuru yapan doğum yapmış kadınlara PTT aracılığı ile 12 bin 454 TL toplu para veriliyor. Ancak bu parayı alabilmek için bazı şartları taşımak gerekiyor.

EN ÖNEMLİ ŞART

Her şeyden önce bu yardımı alabilmek için doğumun tam ve sağ bir şekilde gerçekleşmiş olması gerekiyor. Şartları taşıyanlara 12 bin 454 TL para verilecek.

TAŞINMASI GEREKEN BAŞVURU ŞARTLARI

Bu destek ödemesinden yararlanmak isteyen kadınlarda SGK tarafından bazı şartların arandığı bildirildi. Bu şartlara haiz olmayan kadınların başvurularının kabul edilmeyeceği ve ödeme yapılmayacağı aktarıldı. SGK tarafından aranan şartlar ise şöyle:

“Doğumdan önceki 1 yıl içinde en az 90 gün kısa vadeli sigorta primi bildirilmiş olması, İstirahatli olduğu süre içinde iş yerinde çalışmamış olması, (Sigortalı kadının isteği ve hekimin onayı ile doğuma 3 hafta kalıncaya kadar çalışma durumu hariç) İstirahatin başladığı tarihte sigortalılık niteliğinin yitirilmemiş olması, Doğum olayının canlı veya ölü olarak gerçekleşmiş olması”