Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Ve asgari ücret için sonunda belli oldu! Milyonlarca kişi heyecanla bekliyordu: Bakan Bilgin duyurdu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığını ziyaretinde önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Bilgin açıklamalarında EYT ve asgari ücret için değerlendirmelerde bulundu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ve asgari ücrete ilişkin açıklamalarda bulunarak “Asgari, ücrette salı günü uzlaşmanın sağlanacağına inanıyorum.” diyen Bilgin, EYT ile ilgili de son durumu aktardı.

SALI GÜNÜ BELLİ OLACAK

Tüm bunların yanı sıra Bakan Bilgin asgari ücret hakkında da değerlendirmelerde bulundu. Bakan Bilgin açıklamalarında “Asgari, ücrette salı günü uzlaşmanın sağlanacağına inanıyorum.” ifadelerini kullanarak şöyle devam etti:

“Teknik çalışmalarımız EYT ile ilgili tamamlanmak üzere. Eskiden dijital ortamda kayıtlar tutulmadığı için, özellikle özel sektörlerde çalışan sigortalı işçilerde bu çok yaygın. Herhangi bir kaybı olmasın, dijital ortama aktarılması konusunda çalışmalarımız. Bugünlerde yurtdışındaki konsolosluklarda yoğun bir çalışmamız var.

“NUREDDİN BEY İLE ÇÖZDÜK”

Kıdem tazminatının ödenmesi konusunda kredi verilmesi. Bakan Nebati de bu konuda hazırlıkların yapıldığını aktardılar. Talep gelmişti, çalışmaları yaptık ve kredi konusunu da Nureddin Bey ile çözdük.”