Editörün SeçtikleriGündem

Meteoroloji az önce sarı alarm verdi! Çok fena fırtına olacak! Herkes önlemini alsın: İşi olmayan dışarı çıkmasın

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından sarı alarm verildi. Yapılan açıklamada Bursa’nın dört ilçesi için sarı alarm verildi. Konu ile ilgili olarak Meteoroloji Bursa’nın 4 ilçesine kritik uyarılarda bulunarak, fırtına ve kuvvetli rüzgar nedeniyle yaşanacak olumsuz durumlara yönelik dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

HERKESE UYARI YAPILDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada Mustafakemalpaşa, Nilüfer, Mudanya ve Karacabey ilçelerinde bu gece 04.00’dan başlayıp salı günü saat 23.59’a kadar sürmesi kuvvetli rüzgar beklendiği aktarıldı. Ayrıca yapılan açıklamanın devamında Kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına (50-70 kilometre/saat) beklendiğinden başta ulaşımda aksamalar olmak üzere meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği vurgulandı.

FIRTINA ALARMI VERİLDİ

Diğer bir yandan Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü’nden de bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Güney Ege’de rüzgarın, yarın (19.12.2022 Pazartesi) öğle saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğu, güneyinde kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın, 21.12.2022 Çarşamba akşam saatlerinden itibaren etkisini kaybedeceği beklenmektedir. Beklenen fırtına nedeniyle deniz ulaşımında aksamalar gibi meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.”