Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Peş peşe haberler geldi! Bakan Nebati’den EYT ve ÖTV indirimi açıklaması geldi: Tarih belli oldu

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 2023 yılı seçimleri, ÖTV indirimi ve EYT düzenlemesi hakkında bir açıklama yaptı. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, dün İzmir İktisat Kongresi’nin sunum toplantısının ardından gazetecilerle bir araya gelerek gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Nebati ÖTV indiriminin olup olmayacağına ilişkin açıklama yaptı ve EYT düzenlemesi hakkında değerlendirmelerde bulundu.

ÖTV İNDİRİMİ OLACAK MI?

Bakan Nebati ÖTV indirimine ilişkin soruya da yanıt verdi. Bakan Nebati araçların zor bulunduğu bir dönemde ÖTV indiriminin söz konusu olmadığını belirtti ve şöyle devam etti:

“ÖTV indirimi, şu anda söz konusu değil. Araçların zor bulunduğu bir dönemde, ÖTV indirimi diye bir şey söz konusu olamaz. Bir özel şirket tarafından projesi getirilen ÖTV’nin sıfırlanması ile ilgili çalışma, bakanlığımızın yaptığı bir çalışma değil. Özel sektörün kendi perspektifinde ortaya koyduğu bir proje.”

EYT DÜZENLEMESİ

EYT düzenlemesi hakkında konuşan Bakan Nebati EYT düzenlemesi ile ilgili de önümüzdeki hafta Kabine sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları yapacağını ifade etti. Bakan Nebati’nin bu konu hakkındaki açıklamaları da şöyle oldu:

“EYT düzenlemesi ile ilgili de önümüzdeki hafta Kabine sonrasında Sayın Cumhurbaşkanı’mız açıklamaları yapar. Çalışma Bakanlığı’mız ile bunun kamu ve özel sektör üzerindeki maliyetleri konusunda karşılıklı olarak görüşmeleri yapıyoruz. Mart ayından itibaren enflasyon üzerindeki baskıyı hafifletme noktasında adımlar attık.”