Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Bakanlık hesaplara o ödemeleri yatırmaya başladı: Hemen banka hesaplarınızı kontrol edin! Açıklama geldi

Aile Bakanlığı tarafından beklenen açıklama geldi. 3.336 TL’lik destek ödemesinin hesaplara yatırılmaya başlandığı duyuruldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık sosyal destek ödemelerine ilişkin açıklama yaptı. Bakanlık o ödemeleri hesaplara yatırmaya başladı. Banka hesaplarınızı hemen kontrol edin. İşte detaylar..

Evde bakım desteği kapsamında ihtiyaç sahiplerinin hesaplarına paralar yatırılmaya başlandı. Bakan Yanık yaptığı açıklamasında ödemelerin hesaplara geçmeye başladığını belirtti.

ÖDEMELERİ HESAPLARA YATIRMAYA BAŞLADIK

Açıklama yapan Bakan Yanık, “Bakıma ihtiyacı olan ağır engelli vatandaşlarımız ve ailelerine ekonomik destek sağlamak amacıyla, 1 milyar 885 milyon TL Evde Bakım Yardımı ödemelerini hesaplara yatırmaya başladık” ifadesini kullandı.

EVDE BAKIM MAAŞI ŞARTLARI

Engel raporunda ağır engelli olarak geçen kişiler ödemeden yararlanır.

Ödemelerden yararlanmak isteyen kişiler için sosyal hizmet yetkilileri gerekli araştırmaları yaparak durum tespitinde bulunmaktadır. Bakıma ihtiyacı olduğu tespit edilen kişilere ödeme yapılır.

Evde bakım maaşı alanlar için önemli bazı noktalar bulunmaktadır. Bunlar şu şekildedir:

Engelli rapor süresi dolmadan önce yeni rapor çıkartılması gerekir. Rapor çıkartmayan kişilerin maaşı kesilir.

Rapor yenilenmesi durumunda ağır engelli ibaresinin kaldırılması maaş kesintisine neden olmaktadır.

Engelli kişinin vefat etmesi durumunda 15 gün içerisinde kuruma bildirilmesi gerekir.

Acil başvurular her zaman öncelikli olur

Maaş ödemesi Ziraat Bankası üzerinden yapılmaktadır. Farklı bir bankadan maaş almak isteyen kişilerin yetkililere durumu bildirmesi gerekir.

Bakım maaşı için herhangi bir yaş sınırı bulunmuyor.

Evde bakım maaşı ödemelerine haciz işlemi yapılamaz.

Engelli olan kişi, herhangi bir bakım kurumuna gönderilmesi durumunda maaş kesilir.

Geçici bir süre bakım evinde kalan kişilerin maaşı kesilmez. Engelli kişileri Bakanlık bünyesinde hizmet veren rehabilitasyon merkezlerinde haftada 16 saat yararlanma ve yıl içerisinde en fazla 30 gün kurumda misafir edilme hakkı bulunuyor. Maaş kesintisi olmaması için bu durumun yetkililere bildirilmesi gerekir.

Evde bakım maaşı referans gösterilerek herhangi bir bankadan kredi çekilemez.

Ev sahibi olan kişilerde evde bakım maaşından yararlanabilmektedir. Yeni ev alınması durumunda bu durum için bildirim yapılmalıdır.