Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Aile Bakanlığından beklenen haber geldi! 350 – 650 TL ödemeler banka hesaplarına yattı: Hesaplarınızı kontrol edin

Dar gelirli ailelerin gözü kulağı, destek ödemelerinde olurken yakın zamanda açıklanan 350 TL ile 650 TL bandındaki ödemenin hesaplara yatırıldığı belirtilerek destek ödemelerinin hak sahibi olan vatandaşlar tarafından sıklıkla araştırıldığı bildirildi.

ÖDEMELER HESAPLARA YATTI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından açıklanan çocuk destek ödemelerine ilişkin ödemelerin Aralık ayı içerisinde yapılacağı biliniyordu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yaptı ve ödemelerin detaylarını paylaştı.

Çocuk Desteği ödemesine ilişkin açıklamalarda bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yaptı. Bakan Yanık açıklamalarında hesaplara ödemelerin yapıldığını belirtti ve şu ifadeleri kullandı:

“Sosyal hizmet politikalarımızı aile odaklı bakış açısıyla geliştiriyoruz. Türkiye Aile Destek Programı çerçevesinde hayata geçirdiğimiz Çocuk Desteği bileşenimiz kapsamında, 862 milyon TL tutarındaki Aralık ayı ödemesini hesaplara yatırdık.”

HESAPLARINIZI KONTROL EDİN

Konu ile ilgili olarak çocuk destek ödeneğine başvuranların, ödemenin yatıp yatmadığını öğrenebilmek için banka hesaplarını kontrol etmeleri gerektiği vurgulandı.