Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Tiryakilere zam duyurusu geldi! Sigara fiyatlarına dev zam: İşte yeni sigara fiyatları

Sigara içenleri üzecek haber gelirken sigara fiyatlarına rekor zam geleceği bildirildi. 1 Ocak’a günler kala zam haberleri peş peşe gelmeye başladı ve sigara fiyatlarına zam yapılacağı bildirildi. Bu noktada sigara fiyatlarına en az 2 TL zam yapılması beklendiği ifade edildi. Sigaraya yeni yılla birlikte zam gelmesi beklendiği belirtilerek yapılan zam kapsamında 29.5 liraya satılan en ucuz sigara 2 TL birden zamlanarak 31,5 TL’ye çıkması beklendiği aktarıldı.

KARARI ERDOĞAN VERECEK

Konu ile ilgili olarak Son 6 aylık Yİ-ÜFE’nin en az yüzde 26 civarında gerçekleşmesi bekleniyor. Daha yüksek bir oran çıkmazsa halen 29.5 liraya satılan en ucuz sigaraya en az 2 TL zam gelecek. En ucuz sigara yeni yılda 31.5 liraya çıkacak. Aynı şekilde alkollü içeceklere de vergi artışı kaynaklı zam yağacak. Zam konusunda son kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan verecek.

MAKTU VERGİ DE ARTIYOR

Bu noktada Sözcü’nün haberine göre TÜİK, yılın son 5 aylık döneminde Yİ-ÜFE’nin yüzde 22.56 arttığı hesaplandığı belirtilerek Aralık ayı üretici fiyatlarının yüzde 3 civarında artması halinde 6 aylık üretici enflasyonu yüzde 26 olacağı ifade edildi. Bununla beraber bir paket sigaradaki asgari maktu vergi tutarı 15 lira 83 kuruştan 19 lira 95 kuruşa çıkacağı vurgulandı.