Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Canlı yayında açıkladı! Bakan Nebati’den son dakika ÖTV indirimi açıklaması: ÖTV indirimi olacak mı?

Son dönemlerde seçim öncesinde ÖTV indirimi geleceğine ilişkin çok sayıda söylem bulunuyordu. Gelen bir son dakika haberine göre Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’den kötü haber geldi. Nebati, yaptığı açıklamasında ÖTV indirimi bekleyenlere kötü haberi verdi.

Bakan Nebati, dün akşam Habertürk ve Bloomberg HT ortak yayınına katılarak önemli açıklamalarda bulundu. Bloomberg HT Genel Müdürü Alican Türkoğlu’nun sorularını yanıtlayan Bakan Nebati enflasyona ilişkin, “Enflasyondaki yukarı yönlü ivme kırıldı. Biz bu enflasyon devrini kapattık artık.” dedi.

ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM AÇIKLAMASI

Asgari ücrete ara dönemde zam gelip gelmeyeceğinin sorulmasına ilişkin Bakan Nebati u cevabı verdi:

“Asgari ücrette yılda bir kere zam yapılıyor biliyorsunuz. Geçen yıl enflasyondan korumak için ara zam yapıldı. Yüzde 95’lik bir artış, enflasyonun 30 puan üzerinde. Şu anda asgari ücretliye yine bir zam yapıldı. Önümüzdeki yıl için geçinmesi için bir artış yapıldı. Enflasyonu biz çözdük. Yıl ortasında bir zam olmaması lazım. Bu tabii Cumhurbaşkanımızın takdirinde olan bir şey. Geçen yıl yüksek enflasyon var diye zam yaptık. Biz yüksek enflasyonu bitirdik, artık olmayacak inşallah”

ÖTV İNDİRİMİ AÇIKLAMASI

Vatandaşların en çok merak ettiği ÖTV indirim konusuna da değinen Bakan Nebati kötü haberi verdi. Yaptığı açıklamasında, “Otomobile yönelik ÖTV indirimi yok. Anlamıyorum, soruyorlar; araç mı alacaksın diyorum, yok araç diyor, alamayacağın aracın ÖTV’sini ne yapacaksın diyorum. Otomobil piyasası gayet canlı, onlar arzı artırsınlar, kapıya koysunlar, o zaman görelim” ifadesini kullandı.