Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Memur ve emekliye ek yüzde 15 zam daha geliyor! İslam Memiş’ten heyecanlandıran açıklama: TARİHİ VERDİ

Geçtiğimiz günlerde memur ve emeklilere ilk olarak yüzde 25 daha sonra da ek yüzde 5 ile yüzde 30 zam kararı verilmişti. Ancak emekliler ve memurlar aldıkları yüzde 30’luk zamdan çok da memnun değiller. Yakın dönemde emekli ve memura yeni zamların geleceği konuşuluyor. Konuya ilişkin Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş tarafından flaş bir açıklama geldi. Yüzde 15 ek zam yapılacağını ifade eden Memiş, tarihi de verdi.

Asgari ücrete yüzde 54’lük zam gelmişti. Bunun üzerine emekli ve memurlara ilk olarak yüzde 54’lük, daha sonra da yüzde 30’luk zam geldiği belirtildi. Ancak şu anda yüzde 30’luk zam da memur ve emekli kesimi memnun etmedi.

İslam Memiş ve Fatih Portakal, emekli ve memurlar için verileceği yeni zam iddiası gündeme bomba gibi düştü.

MART ORTASINDA EMEKLİ VE MEMURA EK ZAM

İslam Memiş, memur ve emekliye Mart ayı ortasında yeni bir zam daha yapılacağını belirterek, “Mart ortası emekli ve memura yüzde 15 ilave zam. Mayıs ilk haftası seçim. Beklentim bu yönde” paylaşımı yaptı.

YÜZDE 35-40 ZAM

Gazeteci Fatih Portakal, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yüzde 30’luk zam oranını yakın zamanda yüzde 35-40’lara çekeceğini iddia etti. Söz konusu yeni artış için tarih de veren Portakal, şu ifadeleri kullandı;

“Yüzde 25 bir anda yüzde 30 oldu. Ben bu ay içerisinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir grup toplantısında veya halka açık bir yerde yapacağı konuşmayla bu zam oranını artıracağını yüzde 35-40 yapacağını düşünüyorum. Bunu hep birlikte göreceğiz.”