Editörün Seçtikleriİş İlanlarıKamu PersonelleriKpss B Memur Alım İlanlarıMeb PersoneliPersonel Alımı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 50 memur alıyor: Başvurular başladı! 18-35 yaş arasındakiler başvurabilir

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yeni personel alımını yayımladı. Yayımlanan ilanda 50 memur alımının yapılacağı açıklandı. Çeşitli alanlarda yapılacak olan memur alımına başvurular 10 Şubat tarihine kadar online olarak devam edecek.

MEB, bünyesine 50 memur alımı yapacak. 27 alanda yapılacak olan alımlarda adayların taşıması gereken şartlar ve hangi alanlar için alımların yapılacağı belli oldu. 50 Milli Eğitim Uzman Yardımcısı alımında alımların yapılacağı kadrolar şu şekilde:

ALIM YAPILACAK KADROLAR

1 Almanca, 1 Arapça, 1 Fransızca, 1 İngilizce, 1 Biyoloji, 1 Coğrafya, 1 Felsefe, 1 Fen Bilimleri, 1 Fizik, 1 Kimya, 4 Matematik, 1 Okul Öncesi, 2 Özel Eğitim, 1 Rehberlik, 1 Sınıf Öğretmenliği, 1 Tarih, 2 Türk Dili Ve Edebiyatı, 2 Türkçe, 1 İHL Meslek Dersleri, 1 Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi, 1 Elektrik Teknolojisi, 1 Muhasebe Ve Finansman, 5 İktisat İle İşletme, 7 Hukuk, 4 İstatistik, 3 Eğitim Programları Ve 3 Ölçme Ve Değerlendirme Kadrolarına Alım Yapılacak.

MEB MEMUR ALIM BAŞVURU ŞARTLARI

657 sayılı Kanunun 48. Maddesindeki birinci fıkrasına uymak.

Lisans düzeyindeki tabloda verilen alanlardan mezun olmak.

1 Ocak 2023 itibari ile 35 yaşını bitirmemiş olmak. Yani 1988 yılı sonrası doğmuş olma şartı var.

Askerlik çağına gelmiş adayların sorunu olmaması.

Akıl hastalığı gibi sağlık sorunları bulunmaması gerekiyor.

KPSS şartı olarak ise en az 70 puan istenilmektedir.

MEB Uzman Yardımcısı Alımı Ne Zaman Yapılacak?

Milli Eğitim Bakanlığı uzman yardımcısı alımı başvuruları 06 Şubat 2023 ile 10 Şubat 2023 tarihleri arasında yapılacak. Başvurular elektronik olarak İşe Alım Kariyer Kapısı üzerinden gerçekleşecek.

BAŞVURU KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN