Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Emeklilerin beklediği ödemeler başladı! Emeklilerin banka hesabına 7.500 TL yatacak: ATM’lerden çekilebilecek

Milyonlarca emekliye nakit para fırsatı doğduğu paylaşılarak emekli maaşı alan herkesin yararlanabileceği emekli promosyon kampanyaları yakından takip edildiği ifade edildi. Bununla beraber özellikle borcu olan ya da nakit paraya ihtiyaç duyan emekliler için bu kampanyalar fırsat olduğu ifade edildi. İş Bankası tarafından emekli promosyon kampanyası duyurusu yayımlandı ve ay sonuna kadar emekli maaşını bankaya taşıyan emeklilere 7.500 TL para verileceği bildirildi.

7.500 TL ÖDENİYOR

Emeklilerin yakından takip ettiği promosyon kampanyasıyla ilgili bir gelişme yaşandığı belirtilerek banka tarafından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada resmi sitesi üzerinden emekli maaşını İş Bankası’na taşıyanlara emekli maaş miktarına göre 7500 TL’ye kadar promosyon ödemesi yapılacağı ifade edildi. Kampanyanın 31 Ocak’ta sona ereceği belirtilerek emekli maaşı 10 bin TL’nin üzerinde olan emekliler 7500 TL promosyon alacağı ifade edildi.

Banka tarafından yapılan duyurunun devamında 1 Kasım 2022 – 31 Ocak 2023 tarihleri arasında SGK emekli aylığı üç yıl boyunca Yapı Kredi’den alma taahhüdü veren müşterilerimiz 7.500 TL’ye varan nakit emekli maaşı banka promosyonu fırsatından yararlanabilecekleri belirtilerek Promosyon Taahhütnamesi’nin imzalanması sonrasında ek bir koşul olmadan; bir aylık net gelir 3.499 TL’ye kadarsa 4.200 TL; 3.500 TL-7.499 TL arasındaysa 4.900 TL; 7.500 TL- 9.999 TL arasındaysa 6.300 TL; 10.000 TL’ nin üzerindeyse 7.000 TL nakit promosyon ödeneceği aktarıldı.

KAMPANYANIN AYRINTILARI

Kampanya hakkında yapılan duyurunun devamında şu ifadelere yer verildi:

Ek Ödül Taahhütnamesi’nin imzalanması sonrasındaki 60 gün içerisinde iki yeni fatura ödeme talimatı verilmesi durumunda maaş baremi bağımsız 200 TL ek nakit ödül ödenir.

1 Kasım 2022 – 31 Ocak 2023 tarihleri arasında ilk kez kredi kartı alan veya promosyon başvuru tarihinden önceki 3 ay içerisinde mevcut kart/kartları ile hiç harcama yapmamış olan müşteriler; kampanya başlangıç tarihinden 28.02.2023’e kadar yapacakları toplam 500 TL harcama sonrasında ek 300 TL nakit promosyon almaya hak kazanacaklardır. Ödeme kişilerin emekli maaş hesaplarına ve hala ek ödül taahhütnamesinin iptal edilmemesi durumunda ilk maaş ödemesini aldığı ayı takip eden ayın ilk haftası yapılacaktır.

Kampanyanın başlangıç tarihi itibarıyla Ek Ödül Taahhütnamesi imzalayan müşterilerimiz, ilk maaş ödemesini aldığı ayı takip eden ayın ilk günü başlayacak ve üç ay devam edecek şekilde 0 faizle 2.000 TL’ye kadar esnek hesap limitinden faydalanabileceklerdir. Kampanyadan faydalanılabilmesi için nakit promosyon ödemesi alınan ayın son gününe kadar esnek hesap sahibi olunması gerekmektedir.

Kredi kartı kampanyasından 20 Ocak 2022 – 31 Aralık 2022 arasında ek ödül taahhüdü veren ve ödülden faydalanan müşteriler, taahhütlerini iptal edip tekrar taahhüt vermeleri durumunda kampanyadan faydalanamazlar.

Kampanyadan 1 Ocak 2023 tarihi itibariyle Yapı Kredi Bankası’ndan promosyon taahhüdü bulunan ve bir diğer SGK emekli aylığı getiren müşteriler yararlanamazlar.

7.500 TL’ye varan promosyon kampanyası kapsamında promosyon/ek nakit ödül başvurusu işlemleri Yapı Kredi Mobil, Yapı Kredi Bireysel Internet Şubesi, Müşteri İletişim Merkezi ve şubelerimiz aracılığı ile yapılabilir.

Fatura ve kredi kartı kampanyasından hak edilen ödüller, müşterinin emekli maaş hesabına yatırılacaktır.

EK NAKİT ÖDÜL ÖDEMESİ

Sosyal Güvenlik Kurumundan (SGK) birden fazla gelir/aylık ödemesi alınıyor olması durumunda ödenecek promosyon/ek nakit ödül tutarı, koşulların sağlandığı tarih itibarıyla, Banka aracılığı ile yatan en son gelir/aylık tutarının toplamı dikkate alınarak hesaplanır ve tek bir promosyon/ek nakit ödül ödemesi yapılır.

Nakit promosyon ödemesi üç yıl için peşin olarak yapılır ve üç yıllık taahhüt süresinin başlangıcı olarak promosyonun hesaba yatırıldığı tarih esas alınır.

Nakit promosyon/ek nakit ödül ödemesi yapıldıktan sonra üç yıllık taahhüt süresi içerisinde gelir/aylığın artması halinde ilave promosyon/ek nakit ödül verilmez.