Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Ankara’da yaşayanlara bu sefer müjde verildi! Kartlara karşılıksız para verilecek: İsteyen 29 Ocak’a kadar başvursun

Ankaralılar için güzel haber geldi. Yüzlerce kişinin yararlanabileceği destek kararı alındığı belirtilerek Ankara Büyükşehir Belediyesi mazot desteği vereceği bildirildi. 29 Ocak’a kadar bu destek için başvuru yapılması gerektiği bildirildi. Ankara’da mazot desteği verileceği aktarıldı ve Ankara Büyükşehir Belediyesi hem çiftçilere hem de balıkçılara mazot desteği vereceği duyuruldu. Bununla beraber mazot desteğine başvuruda bulunmak isteyen Ankaralı vatandaşların 29 Ocak tarihine kadar başvurularını tamamlaması gerektiği ifade edildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, çiftçilere mazot desteğinde bulunacak. Belediye, çiftçilere ve balıkçıları mazot desteği kararı aldı. Mazot desteği başvuruları ‘baskenttarim.ankara.bel.tr’ adresi üzerinden yapılacak. Söz konusu destek tutarı çiftçilerin Başkent Kartlarına yatırılacak.

MANSUR YAVAŞ’IN AÇIKLAMALARI

Yeni destekler için başvuruların başladığını sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımla duyuran ABB Başkanı Mansur Yavaş çeşitli değerlendirmelerde bulundu. Başkan Yavaş açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Üretim, üretim, üretim… Ülkemizde en kapsamlı kırsal desteği sağlayan belediye olarak mazot ve sıvı gübre desteğine başlıyoruz. Gıdaya erişimin zorlaştığı bu günlerde hiçbir üreticimizi yalnız bırakmıyoruz. Başvuru için: baskenttarim.ankara.bel.tr”

Mazot desteği başvuruları online olarak alınmaya başladı. 2023 yılına ait Çiftçi Kayıt Belgesi (ÇKS) ve traktör ruhsatı olan çiftçiler ‘baskenttarim.ankara.bel.tr’ adresi üzerinden 29 Ocak tarihine kadar başvuruda bulunabilecek.

BAŞKENT KARTLARA YATACAK

Tüm bunlarla beraber bu yıl su ürünleri avcılığı yapan balıkçılara da mazot desteğinde bulunulacağı belirtilerek Su Ürünleri Kooperatiflerine üyelik belgesi ve balıkçı gemisi ruhsat tezkeresi olan balıkçılar ‘baskenttarim.ankara.bel.tr’ adresi üzerinden 22 Ocak tarihine kadar başvuruda bulunabileceği aktarıldı. Bu desteklerin çiftçi ve balıkçıların Başkent Kartlarına yatırılacağı ifade edildi.