Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Altın patlama yapacak: Artık bu rakamları görmek hayal olacak! İşte altının yeni kıracağı rekor

Artık Türkiye’nin en önemli gündem maddelerinden biri altın fiyatları. Altın fiyatlarındaki son gelişmeler yakından takip ediliyor. Çünkü fiyatlardaki gelişmeler artık anlık olarak değişkenlik gösterebiliyor. Ocak ayının gelmesi ile birlikte yüksek bir çıkış yapan altın rekor kırdı!

Yeni hafta için ise altın fiyatlarına ilişkin uzmanlardan peş peşe uyarı geldi. Konuya ilişkin Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş tarafından flaş bir açıklama geldi. Memiş, yaptığı açıklamasında “Artık o rakamın altına inmez” diyerek, altının yeni rekorunu açıkladı.

GRAM ALTIN REKOR KIRACAK

Altın fiyatları özellikle uluslar arası piyasalardaki belirsizlik sebebi ile yukarı doğrultuda bir grafik çizmeye devam ediyor. FED faiz artışlarının yavaşlatılacağı sinyalinin de altın fiyatlarının 1.880 dolar seviyelerine çıkmasına neden oldu. Gram altın da 1.140 TL seviyesi ile yeni bir rekora imza attı.

ALTIN FİYATLARINDA REKOR SEVİYESİNİ ÇOK DUYACAĞIZ

İslam Memiş ise 2023 yılı ile birlikte altın fiyatlarında yeni rekorların görebileceğini ifade etti. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Savaş döneminde hızlı yükselen yatırım aracı, daha sonra parasal sıkılaşma politikaları karşısında sönük kaldı. Aslında uzun zamandır baskılanan bir altın var. Bu nedenle yükselişine gecikmeli olarak başladı. Altın fiyatlarını genel olarak dolar ve Fed açıklamaları etkiliyor. Onsta 1.815-1.915 dolar seviyelerini takip ediyoruz. Orta ve uzun vadede altın fiyatlarında ‘rekor’ kelimesini çokça duyacağız”