Gündem

Ticaret Bakanlığı 5 bin TL limiti 12 bin TL’ye çıkardı: 12 bin TL’lik akıllı telefon 12 ay taksitle ödenebilecek!

Cep telefonunu yenilemek isteyenler uzun süredir yeni bir telefon alabilmek için yatırım yapanlar için Resmi Gazetede yeni bir haber duyuruldu. Teknolojik ürünlerde kısıtlı olan taksit ödeme oranı değiştiriliyor. Belirli bir tutar üzerinde olan cep telefonlarında 3 taksit uygulaması bugünden itibaren geçerli oldu.

Ticaret Bakanlığı tarafından alınan bu karar Resmi Gazetede resmen yürürlüğe girdi. Taksit sınırında cep telefonunun sınırlandırılmış fiyatının artırılmasına yönelik uygulama yeni ürünlerde geçerli olmuyor.

5 BİN TL SINIRI 12 BİNE ÇIKARILDI!

Akıllı telefon markaları her geçen gün yeni bir telefon modelini piyasaya sürüyor. Bu durum telefonunu yenilemek isteyen fakat kısıtlı vade süresine dikkat etmeyenlerde meydana geliyor.

Ticaret Bakanlığı tarafından telefon satışında BDDK kararı ile taksit sayısı artırıldı. Fiyatı 5.000 TL’nin üzerinde olan bir cep telefonu en fazla 3 taksit yapılabiliyordu. Bu sınır 12.000 TL’ye ulaştı.

AYDA BİN TL’YE GALAXY S20 FE ALINABİLİR!

Öte yandan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından yaklaşık bir hafta önce 12.000 TL’ye kadar alınacak cep telefonlarının vade sınırının 12’ye çıkarılmasına karar verilmişti. Bu demek oluyor ki yeni bir cep telefonu almak isteyen bir kişi artık 3 ay vade değil 12 ay vade fırsatından yararlanabilecek. Galaxy S20 FE cep telefonu şu anda piyasada 11.900 TL’ye satılıyor. Android 13 destekli akıllı telefon 128 GB depolama ile 6 GB RAM kapasitesine sahiptir.

Üstelik cep telefonu yenileme işlemini gerçekleştirecek olan kişi 12.000 TL olan bir telefonu 12 ay vadede geri ödeyebilecek. Bu belirlenen rakamlar çerçevesinde kişisel bütçe desteklenirken piyasada bu rakamların satın alınabilecek oldukça popüler markalar yer alıyor.