Gündem

Masterchef Türkiye 2023 sezonunun kazananı belli oldu! O isim rüya tabağı ile lüks otomobilin sahibi de oldu!

TV8 ekranlarında her akşam sevenleriyle bir araya gelen Masterchef programının 2023 birincisi belli oldu. Başarılı performansı ve takım içimdeki yükselişi ve becerisi ile ön plana çıkan isim kupasını kazanmaya layık görüldü.

Masterchef Türkiye’nin final gecesi dün akşam gerçekleşti. Finalde Kıvanç Karadeniz ve Metin Yavuz berabere kaldı. Jürinin oylaması ile seçim yapılmalıydı. Soner şef, Mehmet şef ve Danilo şef tarafından yapılan oylamalar sonrası 5 puan fark ile yarışmacılardan birisi şampiyon oldu.

DÜN GECE NELER YAŞANDI?

Masterchef Türkiye yarışması dün akşam şampiyonun açıklandığı gecede imza tabağı olarak 3 oyun sonrası alınan puanlar ile birinci netleşmiş oldu. Şefler 2 tabak arasında oldukça zorluk çekti. İkiye kadar düşen yarışmacılardan biri imza tabağı için 70 puan alırken bir diğeri 65 puana layık görüldü.

Kıyasıya yarışan 2 isim Türk mutfağına özgü başlangıç ana yemek ve tatlının bulunduğu bir tabak sundu. İki yarışmacı için bu 3 ürünü yapabilmesi adına bir saat 45 dakika süre verildi. Yarışmacılardan Kıvanç menüsü içerisinde Ege usulü bir başlangıç, Anadolu yemeği ve balkabağı mantarı tercih etti. Metin ise menüsünde başlangıç olarak Antalya piyazı tırnak pide ile servis ederken, ana yemekte islim kebabını seçti. Tatlı olarak nişasta helvasını tercih etti.

MASTERCHEF TÜRKİYE BİRİNCİSİ KİM OLDU?

Yarışmacılar ilk turda puanlarını aldı. Kıvanç Ege Anadolu karışımı menüsü ile 20 puanının sahibi oldu. Metin ise Antalya kebabı ile 18 puan kazanabildi. 2.etapta ise uluslararası bir yemek seçtiler. Kıvanç’ın seçimi ahtapot rüyası, Strudel ve kış ördeği oldu. Metin ise dolgulu kalkan, buharda ılık barbun ve kakule toprağı tercih etti. Metin yapmış olduğu tabak ile 42 puanla ön plana çıktı.

Yaklaşık 6 aylık bir mücadelenin sonunda yarışmacıların aldıkları puanlar şeflerin takdirine göre sıralandı. 3 farklı oyunun sonucunda Kıvanç şeflerden 65 puan alırken Metin 70 puana ulaştı. Masterchef Türkiye’nin 2023 sezonunda kazanan ve kupayı kaldıran isimli Metin Yavuz oldu. Her yıl olduğu gibi büyük ödül kapsamında lüks bir otomobilde kazandı.