Editörün SeçtikleriEkonomi

EYT’lilere güzel haber sabah saatlerinde geldi: Bakan Bilgin müjdeyi verdi! İşte ilk maaşların yatırılacağı tarih

Milyonlarca EYT’liye geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan müjde vermişti. Erdoğan, yaptığı açıklamasında EYT’de yaş sınırının kalktığını açıkladı. Konuya ilişkin AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, EYT konusunda tarih veremeyeceklerini belirtmişti. Ancak güzel haber Bakan Bilgin tarafından geldi.

Bakan Bilgin, yapmış olduğu açıklamasında EYT’lilerin ilk maaşlarını alacağı tarihi belirtti. Bakanın yaptığı açıklamasında göre ilk EYT maaşlarının Şubat ya da Mart ayında yatırılacağını belirtti.

AK Parti’li Elitaş, “EYT ile ilgili çalışmayı bitireceğiz ama bizden bir tarih istemeyin. Çünkü muhalefet, 20 milletvekiliyle Meclis’i tıkayabiliyor. Bu engellemeleri de dikkate alırsak bir süre vermemiz mümkün değil.” demişti. Yapılan bu açıklama EYT’lileri endişelendirmişti.

BİR AY İÇERİSİNDE SONUCA BAĞLANACAK

Bakan Bilgin, EYT ile ilgili vatandaşlar tarafından Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) iletilen tüm dosyaların bir ay içinde sonuca bağlanacağını belirterek, “Cumhurbaşkanımız talimat verdi, ‘Bu sorunu kökten çözün’ dedi. Türkiye’nin gücü Cumhurbaşkanımızın büyük desteği ile bunları yapıyoruz” diye konuştu.

EMEKLİLERİN ORTALAMA YAŞ ORTALAMASI 49,5

EYT’den faydalanacakların yaş ortalamasının 49.9 olduğunu anlatan Bilgin, şunları söyledi: “Bu bizim açımızdan avantaj ve sürdürülebilir bir durum. EYT’den faydalanacak kişi sayısı şu anda 2 milyonun üzerinde. Şubat sonu itibarıyla bu sayı 2 milyon 250 bin kişiye ulaşacak. Bunların yaklaşık 600 bini kamu görevlisi.