Gündem

Sistem artık öğrenciye kapanmayacak! E-okul not girişleri için son gün belli oldu!

2023 eğitim-öğretim yılı bu hafta sonu yarıyıl tatiline giriyor. Öğrenci ve öğretmenlerin merak ettikleri konu ise 1. dönemin kapandığı bu günlerde e-okul’a not girişi en son ne zaman yapılabilecek? 2023 yılının ilk yarıyıl tatili karnelerinin verileceği 23 Ocak 2023 tarihinde yeniden başlıyor. Kritik hafta içerisinde e-okul’a not girişinin tamamlanması gerekiyor. Yetkililer özellikle uyarıyor. Son hafta yaşanabilecek yoğunluk nedeniyle sistem arızalarına dikkat edilmesi gerekiyor.

ÖĞRENCİYE SİSTEM ARTIK KAPANMAYACAK!

Milli Eğitim Bakanlığı e-okul sistemine geçiş yaptığı andan itibaren karneler dijital ortamda görülebilmeye başlandı. Öğretmenlerin verdikleri notlar davranış notları, sözlü notları ve sınav notları verildiği anda dijital ortamda öğrenci tarafından takip edilebiliyor. Öğretmenlerin sisteme yeni yıla giriş yapmadan önce not girebilecekleri belirli bir zaman aralığı bulunuyor.

E-okul sisteminde eskiden olduğu gibi öğrencilere sistemin tamamen kapanması gibi bir durum ortadan kaldırıldı. Alınan yeni karar üzere öğretmenlerin belirli bir süreye kadar not girişi yapması gerekirken öğrenciler okula dair notlarını bilgi paylaşımlarını, devamsızlık bilgisini ve karnesini karne günü tamamlanıncaya kadar sistem üzerinden rahatlıkla takip edebilecek.

E-OKUL KARNE BİLGİSİ NASIL ÖĞRENİLİR?

Öğrencilere verecekleri notlar karne verilmeden birkaç gün önce tamamlanmalıdır. Ancak öğrenciler karne günü dahil olmak üzere sisteme girilen notlarımı görebilir. E-okul VBS uygulaması Android ve Apple kullanıcıları için uygulama marketinden cep telefonuna indirilmelidir. Uygulama içerisine TC kimlik numarası ve okul numarası ile giriş yapıldıktan sonra karne notu paylaşımı rahatlıkla takip edilebilir. Sisteme giriş yapabilmek için TC kimlik numarası gereklidir. E-okul sistemi içerisinde güncel olarak verilmiş sınav tarihleri ve notları, haftalık ders programı ve çocuğa ait devamsızlık bilgilerine erişim sağlanabilir.