2023 Diyanet personel alımı sınav giriş belgesi erişime açıldı! Online belge indirme linki…

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2023 yılında alımı yapılacak 6 bin 200 personel için sınav süreci başlıyor. Başvuru adımını tamamlayan tüm adaylar sınav yerini online ortamda görebiliyor. Giriş belgesini çıktı olarak almak isteyen İmam Hatip mezunları, Kur’an kursu öğreticisi ya da müezzin kayyım branşında olanlar için sistem açık hale getirildi.

Diyanette çalışmak üzere sözlü sınava girmeye hak kazanan adayların sınav giriş belgeleri tek tek açıklandı. Sınav giriş belgesine online ortamda erişilebilir hale getirildi. Öte yandan mülakatın ne zaman yapılacağına dair araştırmalar sürerken din görevlisi alım sürecinde geçtiğimiz yılın taban puanları da merak edildi.

2023 DİYANET PERSONELİ SINAVA GİRİŞ BELGESİ ONLİNE NASIL İNDİRİLİR?

2023 yılında alımı yapılacak Diyanet İşleri Başkanlığında görevlendirilecek personeller için sınav giriş belgesi online ortamda açık hale getirildi. Giriş belgesine ulaşmak isteyenler sinav.diyanet.gov.tr adresi üzerinden inceleme yapabilir.

Diyanet tarafından başlatılan mülakata katılmak isteyenler Kur’an kursu öğretici pozisyonunda olmalı, İmam Hatip mezunu olmalı ya da müezzin-kayyım branşında bulunmalıdır. Diyanet’in gerçekleştireceği sınava başvuruda bulunmuş ve sözlü sınava katılmaya hak kazanmış tüm adaylar sınav giriş belgesine ancak erişim sağlayabilir.

SINAVA GİDERKEN HANGİ EVRAKLAR GEREKLİDİR?

Diyanet İşleri Başkanlığına ait resmi internet sitesi üzerinden başvuruda bulunmuş olan adaylar sınav giriş belgesi ile birlikte TC kimlik numarası bulunan nüfus cüzdanı ile ancak sınava girebilir. Diyanet tarafından belirlenmiş sınav giriş tarihinde saat 08.00’da hazır olacak şekilde beklemek gerekiyor.

Adaylar yanlarında kimlik belgesi ve sınav giriş kağıdı bulundurmak zorundadır. Yapılacak mülakat sonrasında belirlenmiş taban puanlar üzerinden alınacak kontenjan sayısına göre görevlendirme yapılacaktır. 2022 yılında sınava alım sürecinde 3 katına kadar aday alımı yapılmıştır. KPSS puan türüne göre atama gerçekleşmiştir. Burada ilahiyat fakültesi lisans, önlisans ya da İmam hatip lise mezunları için farklı sınav süreci ve puanlama uygulanır.

Exit mobile version