Ekonomi

Aracı olan o ödemeyi yapmadığında ceza alacak! MTV ödemesi için son gün ve online ödeme yöntemleri açıklandı!

Uzmanlar uyarıyor. Araç sahipleri için MTV ödemelerinde son gün yaklaşıyor. 2023 yılı ilk MTV ödemesi Ocak ayında yapılmaya başlandı. İkinci taksiti ise Temmuz ayında yatırılması bekleniyor. İlk taksit ödemeleri için son gün yaklaşıyor.

MTV ödemesi yapmayan vatandaşlar kanunlarca belirlenmiş cezaya çarptırılabilir. Borç birikmesinden kaynaklı olarak cezaya takılmamak için bankaların online uygulamaları kullanılarak ödemeler yapılabilir. Üstelik belirli dönemlerde sunulan kampanyalar kapsamında bankalar MTV ödemeleri için ek taksit fırsatı da sunuyor.

İLK TAKSİT ÖDEMESİNİN SON GÜNÜ NE ZAMAN OLDU?

MTV 2023 yılı ilk taksit ödemesi için 31 Ocak son gün olarak belirlendi. İkinci taksit ödemeleri ise Temmuz ayında başlayacak. Geçtiğimiz yıla oranla yapılacak ödemeler %61,5 zam ile yapılacak.

Online ortamda yapılacak ödemeler istenirse vergi dairelerine gidilerek ya da PTT şubeleri aracılığıyla da gerçekleştirilebilir. Gelir İdaresi Başkanlığına ait internet sitesine girerek MTV borç ödemesi adımları takip edilebilir.

ONLİNE MTV ÖDEMESİ NASIL YAPILACAK?

Motorlu taşıt vergisi kapsamında ödenecek en düşük tutar 219 TL olarak belirlendi. Yapılan yeni yıl zammı sonrası en yüksek tutar ise 101.152 TL’yi gördü. İnternet üzerinden online ortamda Gelir İdaresi Başkanlığı ile anlaşması bulunan bankalar kullanılarak ödemeler dakikaları içerisinde tamamlanabilecek.

E-devlet sistemini kullanarak MTV ödemesi yapmak isteyen kişilerin şu adımları takip etmesi gerekiyor:

  • turkiye.gov.tr adresine giriş yapılır.
  • Açılan sayfa içerisinde ödeme yapacak kişi TC kimlik numarası ve şifre ile sisteme giriş yapar.
  • Ardından Gelir İdaresi Başkanlığı sayfasına geçilir.
  • Açılan sayfada “Motorlu Taşıtlar Vergisi Sorgulama ve Kredi Kartı ile Ödeme” adımı gerçekleştirilir.
  • Bir sonraki aşamada Vergi sorgulaması yapıldıktan sonra anlaşmalı banka üzerinden vergi ödemesi gerçekleştirilir.