Ekonomi

Başvuranlar hesaplarınızı kontrol edin! Yeni yıl Doğalgaz destek ödemesi yattı mı? 2.500 TL hesaba ne zaman yatacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın geçtiğimiz yıl başlattığı doğalgaz desteği için yılın ilk günlerinde hesaplar kontrol edilmeye başlandı. Online başvuru sonrası PTT aracılığı ile fatura ibrazı yöntemi sayesinde alınabilen destek için henüz bir açıklama gelmedi.

Devletin yakacak yardımı kapsamında kömür ve odun yardımı dışında vatandaşa sunduğu doğalgaz desteği için yeni yılın ilk ödemesi heyecanlı bekleniyor. Başvuru sahipleri doğalgaz desteğinin ne zaman hesaba yatacağını araştırıyor.

DOĞALGAZ DESTEĞİNİN NE ZAMAN YATACAĞI BELLİ OLDU!

Online başvuruda bulunup e-devlet platformu üzerinden yardım alabilme hakkı kazanan vatandaşlar 900 TL ile 2.500 TL arasında değişen rakam da doğalgaz desteğinden faydalanabiliyor. Destekten Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığı ile faydalanmak mümkün oluyor.

Ocak ayının sonu yaklaşırken henüz destek ödemesi hesabına yatan vatandaş bulunmuyor. Son olarak ödemeler Aralık ayında tamamlanmıştı. Yapılan açıklama sonrası ise yeni yılın ilk ödemesini ne zaman yapılacağı da belli oldu.

DOĞALGAZ DESTEĞİ NE ZAMAN YATACAK?

Pek çok kişi doğalgaz destek ödemesinin Ocak ayında yapılmasını bekliyordu. Fakat açıklanan bilgiye göre ikinci ödemeler Şubat ayında gerçekleşecek. Bir önceki ödeme Aralık ayında hesapları yatırılmıştı. Doğalgaz destek ödemesinden faydalanmak isteyen vatandaşların da belirli şartları karşılaması gerekiyor.

DOĞALGAZ DESTEĞİNDEN KİMLER FAYDALANABİLİR?

Başvuruda bulunacak kişinin mesken abonesi olması aranan ilk şarttır. Aranan diğer şartlar arasında şunlar yer alıyor:

  • c vatandaşı olması
  • Doğalgaz desteğinin sağlandığı bir ilçede yaşıyor olması
  • E-devlet üzerinden destek programına başvuruda bulunmuş olması
  • İkamet edilen adreste faturalı ya da ön ödemeli bir sayaca bağlanmış olması
  • Ödemesi yapılacak faturanın mesken abone grubuna ait olması