Editörün SeçtikleriEkonomiGenel

Altınla ilgili şok karar! Artık tamamen değişti: Resmi Gazete’de duyuruldu

Son dönemlerin en popüler yatırım araçları arasında olan altın için flaş bir gelişme yaşandı. Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan altın kararı, yatırım yapanları yakından ilgilendiriyor. İşte Resmi Gazete kararının detayları..

Parasını değerlendirmek için çeşitli yatırım araçlarına yönelen vatandaşların ilk tercihini altından yana oluyor. Altına yatırım yapan vatandaşları ilgilendiren karar Resmi Gazete’de yayımlandı. İşte merak edilenler..

ALTINA YATIRIM YAPANLAR DİKKAT

Kazançlarını altında tutmak ve kazanmak isteyenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Altın yatırımı yapan kişilerin zararının bir kısmının engellenmesi için önlemler alındı. Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre altın hesabında Türk Lirası Mevduat ve Katılma Hesaplarına dönüşümü yapılacak.

ALTINDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR

Altın cinsinden mevduat hesabı açan ya da katılım fonu hesaplarında dönüşüm yapılan TL mevduatları için stopajın sıfırlandığı duyuruldu. Altın bozdurarak ekonomiye katkı sağlayan kişilerin zarar riskine karşı korunduğu aktarıldı. Yastık altında bulunan altınların ekonomiye kazandırılması amacıyla atılan adımlar kapsamında TL’ye dönüştürülen hesapların stopaj oranının %0 olduğu vurgulandı.