Editörün SeçtikleriEkonomiGenel

Karar resmen verildi: Ramazan bitene kadar zam yapılmayacak! Bol bol alabilirsiniz

Ramazanın başlamasına çok az bir süre kala müjdeli haber verildi. Gelen bir son dakika haberine göre her geçen gün artış gösteren et fiyatları için harekete geçildi. Fiyatların istikrarı konusunda bakanlık adım atacağını duyurdu. Et ve Süt Kurumu yeni kararları peş peşe duyurdu. İşte detaylar..

Son dönemlerde et fiyatlarına peş peşe zamlar gelmeye devam ediyor. Piyasaya göre daha uygun et satışı yapan Et ve Süt Kurumu vatandaşların beklediği açıklamayı yaptı. Ramazan ayından önce hazırlık yapmaya başlayan vatandaşlar için müjdeyi verdi. İşte Et ve Süt Kurumu’nun yeri kararı ve merak edilenler..

YENİ KARARLAR ALINDI

Konuya ilişkin Et ve Süt Kurumu Twitter üzerinden açıklama yaptı. Yaptığı açıklamasında ramazan için hazırlık yapanlar için yeni düzenleme yapılacağını belirtti. Hem tüketicilerin hem de üreticilerin korunması için gerekli yetki ve görevlendirmenin yapıldığını da ifade etti.

Et ve Süt Kurumu satış mağazalarında ve Tarım Kredi Birlik Marketlerinde ekonomik fiyatların yeterli düzeyde olduğunu belirten kurum, ürün arzı için de gerekli tedarik sürecinin tamamlandığını ifade etti.

TAZE KARKAS ET SATIŞI YAPILACAK

Et ve Süt Kurumu tarafından yapılan açıklama kapsamında ihtiyaç duyulması durumunda üreticilerin üretim maliyetleri göz önüne alınarak piyasaya taze karkas et satışı yapılmasına karar verildiğini duyuruldu.