Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

AK Parti seçimden önce harekete geçti: Kulislerden sızdı! Emekli bayram ikramiyesine büyük zam

Emekliler yaklaşık 2018 yılından bu yana bayramlarda ikramiye ödemesi alıyor. Ancak 5 yılda sadece 100 TL’lik zam yapılması emeklileri üzdü. AK Parti kulislerinden sızan bilgiye göre emekli bayram ikramiyelerine büyük zam yapılacak. İşte kulislerde konuşulan rakamlar..

Ülkemizde yaşayan milyonlarca emekli maaşlara gelen zamlardan sonra şimdi ikramiyelere zam yapılmasını bekliyor. 2018 yılından bu yana 1.000 TL alan emekliler 5 yıl içerisinde sadece 100 TL zam alabildi.

1.100 TL VERİLİYOR

Bayram ikramiyeleri emeklilere 1.1000 TL olarak ödeniyordu. AK Parti kulislerinden sızan bilgiyle göre artık ikramiye ödemelerine de el atılacak. Ramazan be Kurban Bayramı ödemelerine de nihayet zam gelecek! Milyonlarca emekli bu haberi bekliyordu

3.500 TL ÖDENECEKTİ

İYİ Parti tarafından Meclis’e sunulan teklife göre her bir bayram için emeklilere 3500 lira ödenecekti. Ancak Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanlığına sunulan bu teklif AK Parti ve ve MHP oylarıyla reddedilmişti.

2 BİN TL’YE ÇIKARILMASI BEKLENİYOR

AK Partili kaynaklara dayandırılan iddiaya göre hükümet TÜİK’in açıkladığı yıllık enflasyon rakamlarının üzerinde bir zam yapmaya hazırlanılırken, yeni yılda emekli ikramiyelerinin 2000 lira seviyesine çekmesi bekleniyor.