Gündem

2023 Hac kayıt ücreti belli oldu! Kura ne zaman gerçekleşecek? Ödeme nasıl yapılacak?

Yeni yılın hac kuraları yapıldı ve sonuçların açıklanması bekleniyor. Artık ön kayıt süreci yaptırma aşamasına geçiliyor. E-devlet üzerinden online olarak kayıt yaptıracakların ne kadar ödemesi gerekiyor? Araştırmalar devam ediyor.

2023 yılı Ocak ayı itibariyle harç başvurularına ilgi gittikçe yoğunlaşıyor. Öte yandan 5 Ocak’ta alınmaya başlanan kayıtlar için kura da bekleyenler sonuçlarını artık öğrenebilecek. Sonuçlar öğrenildikten sonra başvuru için belirli ödemenin yapılması gerekiyor. Ödemenin tutarı 2023 yılında yükseldi mi ve ne kadar oldu? Bu konuda araştırılıyor.

2023 HAC KURA SONUCU

Yeni yılın ilk harç başvuruları 5 Ocak tarihinde alınmaya başlandı. Başvuru süreci 26 Ocak’a kadar devam edecek. Online ortamda başvuru yapılabilecek. Başvuruda bulunan onlarca Hacı adayının kurada ismi çıkıp çıkmadığı ise henüz kesinleşmiş değil. Yetkililer tarafından da bir tarih verilmedi.

2023 HAC KURASI SONUÇ SORGULAMA LİNKİ

Hac başvurusu yapan tüm adaylar kura çekimi yapıldıktan sonra online ortamda anında sorgulama yapabilecek. Kura’nın kendisine çıkıp çıkmadığını sorgulamak isteyen adaylar ise hac.gov.tr adresi üzerinden inceleyebilir. Tek tuşla Hac sorgulama linki üzerinden kontrol edilebilir.

Sorgulama işlemi sırasında kişiye ait TC kimlik numarası, nüfusta kayıtlı baba adı ve resimdeki güvenlik kodu girilerek “Sorgula” tuşuna basılması yeterli olacaktır.

2023 HAC BAŞVURU ÜCRETİ

Başvuru yapmak isteyen hacı adayları ise e-devlet platformunu kullanarak online ortamda işlemlerini yapabilir. İlk kez başvuru yapacakların ise anlaşma sağlanan bankalar aracılığı ile ödeme yapması gerekiyor. 2023 yılı Hac başvurusu ön kayıt ücreti ise 250 TL olarak belirlendi.

Vatandaşlar iletişim bilgilerinde ya da ikametgah adreslerinde değişiklik olmuş ise e-devlet üzerinden yenileme işlemi yapabilir. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirlenen ve ismi kurada geçen adaylar 2023 yılında kesin kayıt hakkını elde edebilecektir.