Gündem

İstanbul havalimanında ulaşımı 24 dakikaya düşüren yeni metronun tarifesi belli oldu!

İstanbul’da uzun mesafeleri kısaltacak yeni metro açılışı dün gerçekleştirildi. Kağıthane ve İstanbul güzergahı için havalimanına ulaşım süresi 24 dakikaya kadar düşürüldü. Bu müjdeli haber geçtiğimiz hafta Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından duyurulmuştu. Metronun Türkiye’deki en hızlı araç olma özelliğine sahip olarak saatte 120 kilometre hıza ulaşabileceği söylenmişti.

İstanbul’da ulaşımı kolaylaştıracak yeni metro hattı tarife ücreti de belli oldu. Uzunluğu yaklaşık 34 kilometre ye denk geliyor 9 farklı istasyonu ile günde 800 yolcuyu alabilecek full kapasite içeriyor.

İLÇELER ARASI ULAŞIM HIZI BELLİ OLDU!

Kağıthane-İstanbul havalimanı metrosu olarak açılışı gerçekleştirilen hattın kısa süre sonra Yenikapı ve Hacıosman metrosu ile entegre edilmesi planlanıyor. Bu süreçte vatandaşların mesafelerini daha da kısaltacak yeni gelişme sonrası havalimanına daha rahat ulaşabilmek kolaylaşacak.

Yeni metro hattı devreye girdi. En hızlı mesafe Göktürk’ten İstanbul Havalimanı’na 12 dakikada tamamlanıyor. En uzun mesafe Esenler’den İstanbul Havalimanı’na 45 dakikada ulaşılıyor. Kağıthane havalimanı güzergahı 24 dakika, Zincirlikuyu havalimanı güzergahı 33 dakika, Taksim havalimanı güzergahı 41 dakika ve 4.Levent’ten havalimanı güzergahına 35 dakikada ulaşılabiliyor.

ÜCRETİ NE KADAR OLACAK?

Yeni İstanbul havalimanı metro ücreti ise metrobüs ücretleri ile aynı rakamda olmasına karar verildi. Bu demek oluyor ki havalimanına ulaşım 12 TL iken kısa mesafede 9,90 TL’yi buluyor. Öğrencilerde uygulanacak tarife metrobüslerle aynı kabul ediliyor. Mevcutta bulunan ücretin yarısı alınacak. Bu yeni metro tasarımında İstanbul kart ve Türkiye kart kullanılabilecek.