Gündem

Kiev hükümetinde yolsuzluk krizi büyüdü zorunlu istifalar başladı!

Rusya ve Ukrayna arasındaki gerilimli sürecin 1. yılı tamamlanırken Kiev’de usulsüzlük ve yolsuzluk iddiaları baş gösterdi. Özellikle kriz süreci içerisinde yurt dışına sürekli çıkış yapan pek çok üst düzey yetkilinin bu yolsuzluğa karıştığı ifade edildi. Ukraynalı pek çok yetkili görevden alındı ve gönüllü olarak istifa dilekçelerini imzaladı.

Ukrayna Başkanı Zelenski dün akşam kamuoyuna yönelik kritik açıklamalarda bulundu. Özellikle cephe hattının dışında bulunan kentlere ve buradaki görevli yetkililere seslendi: “Savaşı görmezden geldiniz”diyerek yüklendi.

Zelenski ülkedeki kritik sürece dikkat çekerek önemli kadroda görev alanlara yurtdışı yasağı getirdi: “Bugünden itibaren attığım imzalar sonrasında kurumsal olarak çalışma faaliyetinde bulunanlar, tatil yapmak ya da yöneticilik pozisyonundaki farklı bir durum için yurt dışına çıkış yapamayacaklardır” dedi.

İSTİFA DİLEKÇESİNİ SOSYAL MEDYADAN PAYLAŞTI!

Zelenski’nin açıklamaları sonrasında hükümetteki bazı kademelerde yer değişikliği yapacağı da söylenildi. Kritik görevde bulunan isimlerin istifası yapılan görüşme sonrasında gerçekleştirildi. Bu isimler tek tek istifa dilekçelerini yazdı ve teslim etti. O isimler arasında Ukrayna’da Devlet Başkanlığı Ofis Başkan Yardımcılığı yapan Kiril Timoşenko, Savunma Bakanı Yardımcısı V. Sapovalov ve Başsavcı Yardımcısı A. Simonenko yer alıyordu.

İstifa dilekçesini veren isimler arasında yerini alan Devlet Başkanlığı Ofis Başkan Yardımcısı Timoşenko istifa dilekçesini yazıp imzaladıktan sonra kendi sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı.

YOLSUZLUK DELİLLERİ PAYLAŞILDI!

İddiaların hedefinde yer alan isimler savaş sürecinde gıda hizmetine yönelik yolsuzlukta bulunmuştu. Yapılan incelemelerde istifa dilekçesini veren isimler arasında yer alan Başsavcının geçtiğimiz yılın sonunda İspanya’da tatil yaptığı ortaya çıkarıldı.

Başkan Zelenski’nin vermiş olduğu bu karar sonrasında Ukrayna’da devlet başkanlığı pozisyonunda danışmanlık yapan Mihail Podolyak, Zelenski’nin kararını destekleyici olarak: “Gözlerimizi yummuyoruz” yorumunda bulundu.