DünyaEditörün SeçtikleriSağlık

300 kişiyi öldürdüğü açıklandı: Bu ilacı sakın kullanmayın

Dünya Sağlık Örgütü’nden aileleri tedirgin eden bir açıklama geldi. Yapılan açıklamaya göre çocukların ölümüne neden olan bir öksürük ilacı için uyarı yapıldı! Aileler dikkat, bu ilacı sakın çocuklarınız için kullanmayın. İşte o ilaca ilişkin detaylar ve merak edilenler..

DSÖ, üç ülkede öksürük ilacı sebebi ile en az 300 çocuğun ölümüne ilişkin araştırmalarına devam ediyor. Reuters ajansı tarafından soruşturma sürecine aşina bir kaynağa dayanarak bildirildiği ifade edildi.

SATIŞI VE KULLANIMI YASAKLANDI

Aralık ayında Özbekistan’da 20 çocuğun “Dok-1 Max” ilacını aldıktan sonra ölmesi üzerine bu ilacın Kırgızistan’da satışı ve kullanımı yasaklandı.

Kamu Gündemi’nin aktardığı habere göre:

DSÖ, ilacı Hindistan ve Endonezya’da üreten altı şirket tarafından kullanılan hammaddeler hakkında bilgi arıyor. Uzmanlar, çocukların ölümüne neden olan sıvı ilacın hazırlanmasında dietilen glikol veya etilen glikol toksinlerinin kullanıldığını düşünüyor. Üreticiler soruşturma hakkında yorum yapmadılar, ancak toksinlerin kullanıldığını yalanladılar.

DSÖ, ilacın Kamboçya, Filipinler, Kuzey Timor ve Senegal’de satılmış olabileceğini ve orada araştırılacağını belirtiyor. Örgüt, tüm ülkeleri ve küresel ilaç endüstrisini standart altı ilaçları belirlemeye ve ortadan kaldırmaya çağırdı.