Ekonomi

EYT ile emekli olacaklar dikkat! Banka promosyonu tavan tutarı herkesi şaşırtacak!

EYT düzenlemesinden faydalanacak 2 milyonu aşkın vatandaş özellikle süreç yasalaştığı andan itibaren alacağı maaşı merak ediyor. Bununla beraber ödenecek maaşa ek promosyon ve bayram dönemlerinde ödenecek ikramiye hesaplara yatırılacak.

Bankaların EYT’li emeklileri için kampanyaları kısa süre önce başlatılmıştı. Pek çok banka elini taşın altına koydu ve bu süreci sağlıklı bir şekilde tamamlayabilmek için rakamlarını oluşturmaya başladı. Nitekim uzmanların gündeminde de olan bu konu 25.000 TL’ye yakın promosyonun alınabileceğine yönelik söylentileri de doğurdu. Fakat alınan son haberlere göre ortaya konan tüm rakamlar geçersiz oldu.

EYT’li emeklinin alabileceği en yüksek promosyon rakamının 15.000 TL olduğu açıklandı. Daha yüksek rakam bekleyen onlarca çalışan için bu durum elbette ki pek de iyi olmadı. Fakat genel anlamda ödenen promosyon rakamları şu anda ek kampanyalarla 10.000 TL’ye ulaşıyor. Tavan rakamın 15.000 TL olması avantaj olarak görülebilir.

20 BİN TL BEKLENTİSİ SUYA DÜŞTÜ!

2,5 milyon kişinin emeklilik süreci için oluşan 20.000 TL beklentisi mümkün olmadı fakat bankalardan henüz konu üzerine de net bir açıklama gelmedi. Elbette ki devlet bankalarının dışında özel bankaların kendi rakamını belirleyebilme lüksü bulunuyor. Sınırlandırılmış Kamu Bankası promosyon rakamları devlet bankalarında belirlenen para politikası kapsamında yükseltilebiliyor. EYT kapsamında bankaların belirleyecekleri promosyon rakamı da netleşti.

Bankalar kendisine gelen emekli için 7.500 TL ile 15.000 TL arasında promosyon ödemesi yapacak. 3 yıl boyunca aynı bankada kalma sözü veren ve promosyon sözleşmesini imzalayan bu faydadan yararlanabilecek. Bankanın sunmuş olduğu emeklilik paketi kapsamı içerisindeki ek avantajlar da kolaylık sağlayacak.

BANKALARIN EMEKLİYE SUNDUĞU KAMPANYALAR

EYT kapsamında ödenecek promosyonlar sadece yasa meclisten geçtikten sonra bu kapsama giren vatandaşlar için geçerli olacak. Bankanın sunduğu klasik promosyon teklifleri standart vatandaşlar için güncelliğini korumaya devam edecektir. Her banka kendi bankasına EYT ile emekli çekebilmek için ek kampanyalarda sunacaktır.

O kampanyalar arasında; yapılan alışveriş tutarına göre belirli miktarda indirim alabilme fırsatı, özel olarak bankanın emekli müşteriye sunduğu çağrı merkezi hattı ile daha kolay sorunları çözüme kavuşturabilmek gibi ek imkanlar tanımıyor. Bazı bankalar ise bu süreçte EFT, Havale işlemleri ile FAST işlemlerinin ücretsiz olarak gerçekleştirilebilmesini de sağlıyor. Akbank gibi köklü firmalar kredi kartı başvurusunda bulunan emekli için aidat ücreti almıyor. Emekli olacak kişi bu tarz faydalardan da yararlanabilecek.