Emlak

Biri ev sahiplerine dur demeli! Akılalmaz ilan oyunu kiracıyı bezdirdi!

Geçtiğimiz yıl Temmuz ayında yaşanan asgari ücret artışı memur ve emekli maaş zammı sonrası kira fiyatları astronomik rakamlara ulaştı. Her maaş dönemi artan zamlar ile ev sahipleri kira fiyatlarını gittikçe yükseltmeye devam ediyor.

Böyle bir kaosun yer aldığı ortamda ev sahipleri ve kiracılar arasında yeni bir anlaşmazlık dönemi daha başladı. Öte yandan ev sahipleri kiracıları evden çıkarabilmek ve daha yüksek fiyata başkasına satabilmek için de hiç olmayacak yöntemlere başvurmaya devam ediyor.

Duyulan habere göre kira ev sahipleri kiracı bulabilmek için ilan koyuyor fakat ilan için arandığında fiyat pazarlığına girişiyor. Pek çok ev sahibi arayanları tek tek değerlendirerek en yüksek rakam vereni kabul ediyor. Her arayan da fiyata yükseltiyor.

YASAL SINIR DİKKATE ALINMIYOR!

Son günlerde büyük şehirlerde kiralık ev bulabilmek neredeyse imkansız hale geldi. Ev sahiplerinin birçoğu Haziran ayına kadar geçerli olacak %25 sınırını dahi dinlemiyor. Bu kuralı ortaya koyan kiracıya ise kapıyı gösteriyor. Son dönemlerde ortaya çıkan bu farklı yöntem ise duyanların ağzını açık bırakıyor.

Bu durum kiracıları birbirine düşürecek döneme geldi. Vatandaşlar: “Keşke kendilerini kiracıların yerine bir koysalar” yorumunda bulunuyor. Antalya’da yaşayan bir kişi; 12.500 TL’ye kiramız vardı. Özellikle yabancı turistlerin bu rekabeti arttırdığını düşünüyorum, dedi.

KİRACILIKTA AÇIK ARTTIRMA GÜNLERİ DE GÖRÜLDÜ!

Son günlerde ev sahipleri ile birlikte emlakçılar kiracılarında akıllarını karıştırıyor. Ev ilanlarına başvuran kiracıya ne kadar ödeyeceği soruluyor. Rakam beğenilmezse telefon yüzüne kapanıyor. Ortalık adeta açık artırma ile ev kiralama yarışına döndü.

Vatandaşlar bu durumdan şikayetçi ancak ev sahipleri başlattıkları bu yeni oyundan epey memnun. Vatandaşlardan biri bu duruma: “Eskiden komşusu açken tok yatılmazdı şimdi ise komşum daha da aç kalsın da ben daha çok doyayım dönemindeyiz.” yorumunda bulundu.