Editörün SeçtikleriGenel

Herkes cuma gününe dikkat etsin: Kritik uyarı yapıldı! Cuma gününden itibaren..

Türkiye uzun bir yıl sonra bu yıl kışı kurak geçirdi. Ocak ayı olmasına rağmen henüz bazı illerimiz yağış bile almadı. Ancak Meteoroloji tarafından Cuma günü uyarısı yapıldı. Gelen son habere göre Cuma gününden itibaren yağışların batı bölgelerinde de etkili olabileceği belirtildi. İşte merak edilen ve detaylar..

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Uzmanı Yüksek tarafından önemli bir açıklama yapıldı. Yüksek yaptığı açıklamasında Cuma gününden itibaren yağışların batı bölgesinde etkisini artıracağını ifade ederek, “Sömestr tatilinin bitişi ve ikinci dönemin başladığı hafta başında, kar yağışı ihtimali var” dedi.

SICAKLIKLAR 3-5 DERECE DÜŞECEK

MGM, güncel hava durum raporunu yayımlamaya devam ediyor. Bazı illerimizde yağmur, kar ve karla karışık yağmur görülecek. Sıcaklıkların genel olarak 3-5 derece düşeceği belirtilirken, Cuma gününe dikkat çekildi.

CUMA GÜNÜNDEN İTİBAREN BAŞLIYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Kenan Yüksel, “Önümüzdeki bir haftalık periyotta en iyi yağışı Karadeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu alacak. Özellikle Karadeniz’in kıyısı ile Güneydoğu’daki yağışların yağmur, Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’da ise yağışların kar şeklinde olmasını bekliyoruz. Yağışların önümüzdeki hafta cuma gününden itibaren batı bölgelerden başlamasını tahmin ediyoruz. Sömestr tatilinin bitişi ve ikinci dönemin başladığı hafta başında, kar yağışı ihtimali var” ifadesini kullandı.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN BURAYA TIKLAYIN