Gündem

Toyota’dan yeni Türkiye kararı! Şarj edilebilir hibrit otomobil yolda!

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye’de yapılan açıklamaya göre, ülkenin ilk şarj edilebilir hibrit otomobili yeni Toyota C-HR, dünyada ilk kez Toyota Otomobil Sanayi Türkiye tarafından Sakarya’da üretimi yapılacak.

Dünyada bir ilk olacak! İkinci nesi yeni C-HR, Totoya Otomotiv Sanayi Türkiye tarafından Sakarya’da üretim yapacak. Ülkenin ilk şarj edilebilir hibrit otomobili için kollar sıvandı!

Hem hibrit hem de şarj edilebilir versiyonlarından oluşan yeni C-HR Türkiye’de üretilen ilk şarj edilebilir hibrit otomobil olarak yerini alacak. Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, şarj edilebilir C-HR’ı dünyada ilk kez Türkiye’deki fabrikasında üretimini yapacak. Türkiye’deki fabrikada üretimi yapılacak olan Toyota’nın Avrupa’daki fabrikaları arasında şarj edilebilir otomobil üreten ilk fabrikası olarak kayda geçecek.

Konuya dair Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye’den açıklama geldi. Yapılan açıklamaya göre Toyota Avrupa bölgesindeki ilk batarya üretiminin yapılacağı şehirde belli oldu. İlk batarya üretim hattının Sakarya’da kurulması bekleniyor.

Kurulacak olan batarya üretim hattı, senelik olarak 45 bin adet batarya kapasitesi ile üretime destek olacak. Sakarya’da kurulacak olan batarya üretim hattından dolayı da yeni istihdam alanları doğmuş oldu. Alanından uzman olarak 60 çalışan ek olarak istihdam edilecek bu alanda.

SAKARYA’DA ÜRETİM HATTI KURULACAK

Yeni C-HR’ın Toyota’nın Avrupa’da 2025 senesinde kadar 1.5 milyon adet araç satış hedefine önemli bir katkıda bulunması da beklentiler arasındaki yerini aldı.

Üretimi yapılacak olan yeni C-HR için gerçekleşecek 317 milyon euroluk yatırım ile firmanın toplam yatırım tutarı da 2.3 milyar euroya kadar ulaşması bekleniyor.

Bu proje ile kurulacak olan çevre dostu yeni teknolojileri boya tesisi ile, Toyota Avrupa’nın 2030 nötr karbon hedeflerine de bir adım daha yaklaşmış olacak.

Üretim hattının da Sakarya’da kurulacak olması hem şehir hem de bölge için yeni bir istihdam alanı meydana getirecek. Fabrika için alanında uzman olarak çalışan 60 kadar kişinin ek olarak istihdamının yapılacağı da açıklandı.

Hem dünyada bir ilk olması hem de yer ülkedeki bir fabrikada üretilecek olması nedeniyle dikkatleri üzerine çekti.