Ekonomi

EYT’lilere çifte müjde! Emekli ikramiyesinden de yararlanacaklar mı?

EYT kapsamında emekli olacaklara bir müjde daha yolda! Meclis’ten geçen EYT sonrasında emekli maaşlarının ne zaman hesaplara yatacağı merak edilirken, başka bir müjde daha geldi! EYT’den emekli olacaklar için Ramazan Bayramı’nda ikramiye yatacak mı?

EYT teklifinin Meclis’ten geçmesi sonrasında merak edilen detaylar da açıklanmaya başlandı. Prim günü ve sigortalılık süresini şartlı karşılayanlar yaşa takılmadan emekli olmaya hak kazandı. Emeklilerin ilk maaşı için de mart ayı bekleniyor. İlk maaş sonrasında Ramazan Bayramı’nda verilecek olan ikramiyeden yararlanıp yararlanmayacakları da merak konusu oldu.

RESMİ GAZETE SONRASI YÜRÜRLÜĞE GİRECEK

Emeklilikte Yaşa Takınılanlarla alakalı olan kanun teklifi, 2 Şubat 2023 Perşembe günü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından masaya yatırılacak. Şubat ayı içerisinde yasalaşması beklenilen düzenlemese sonrasında Resmî Gazete ’ye yer alarak yürürlüğe girmesi bekleniyor. Şubat ay içerisinde başvuru yapmış olan vatandaş, mart ayı içerisinde ilk maaşını hesabından çekebilecek.

EYT’lilerin bayram ikramiyesi alıp almayacağı ise oldukça merak edilen konular arasında oldu. Bu sene içerisinde Ramazan Bayramı 21 Nisan Cuma gününe denk geliyor. Emekli ikramiyesinin de 20 Nisan’a kadar hesaplarda olması beklentiler arasında.

EYT’LİLERE ÇİFTE BAYRAM

Böylece gerekli başvuruyu yapıp hemen emekli olan EYT’li vatandaşlar çifte bayram sevinci yaşayacaklar. Ramazan Bayramı’ndan itibaren ikramiye almaya hak kazanacaklar.

Emekli ikramiyesinin bu sene ne kadar olacağı da merak edilen başka bir konu oldu. Bu yıl içerisinde şu ana kadar herhangi bir zam henüz gelmedi. Her sene belli bir miktar zam alan bayram ikramiyesi için şu an da net bir zam haberi yok.

Emeklilerin alacağı bayram ikramiyesi geçen sene 1100 olarak hesaplara yattı. Bu yıl içerisinde de bir zam gelmezse, aynı miktarda hesaplara yatması beklentiler arasında.

Hem EYT kapsamında emekli olup gereken başvuruyu yapan kimselere hem de bayram ikramiyesi alacak olan vatandaşlara, çifte bayram olmuş olacak.

EYT için ilk maaşların Mart ayı içerisinde yatması beklenirken, emekli ikramiyesinin Nisan ayında hesaplarda olması bekleniyor.