Gündem

Merakla beklenilen kar yağışı sonunda geldi! Ankara’da yağan kar sonrası İstanbullular da beklemede!

Beklenen kar nihayetinde yurda giriş yaptı! Ülkenin birçok yerinde ve yüksek yerlerinde etkili oldu. Ancak İstanbul ve Ankara için henüz kar yağışı olmadı. Meteoroloji ise 48 il için kar yağışı uyarı yaptı!

Pek şehirde kar yağışının ne zaman olacağı merak ediliyor. Özellikle İstanbullular karla ne zaman buluşacaklarını merak için bekliyor. Tüm gözler Meteoroloji’den gelecek olan kar haberine çevrildi. İstanbul’da kar yağışı ne zaman olacak? Bu hafta kar İstanbul’da kendini gösterecek mi?

İSTANBULA NE ZAMAN KAR YAĞACAK?

Gelen bilgilere göre İstanbul için bu hafta içerisinde kar yağışı görülmüyor. Ancak kar yok ama yağmur olacak. İstanbullular beyaz örtü için bir süre daha bekleyecekler. Kar yerine yağmurla baş başa kalacaklar. İstanbul için hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. Hava sıcaklığı 6-10 derece arasında olacak. Fakat yüksek kesimler için farklı durumlar meydana gelecek.

Hava Tahmnin Uzmanı İlke Koç, İstanbul ve Ankara’da heyecanla beklenen kar yağışıyla alakalı olarak şunları söyledi; İstanbul’da yağışların yağmur ve sağanak şeklinde olmasını beklemekteyiz. Hava sıcaklığı önümüzdeki günler içerisinde mevsim normalleri dışında olarak yüksek seyredecek.

İstanbul’un yüksek kesimleri hafif örtü şeklinde iz şeklinde bir karla yağmura sebep olmasını beklemekteyiz. Ankara’da ise gece sabah saatlerine kadar kar yağışının olması bekleniyor. Ankara için kış vakti geldi diyebiliriz.

İstanbullu vatandaşlar ise, hava durumuna baktıklarında kar yağışı olduğunu söylediler. Kar yağışı için sabırsızlıklar beklediklerini ifade ederken, kar yağsa da havalar ısınsa bu havalar çok üşütüyor, torun kar bekliyor sözlerini kullandı.

48 İL İÇİN UYARI GELDİ

Düzce, Edirne, Bursa, Balıkesir, Bilecik, Kırklareli, Uşak, Kütahya, Bolu, Eskişehir, Afyonkarahisar, Kırşehir, Ankara, Karabük, Çankırı, Çorum, Kırıkkale, Kastamonu, Aksaray, Konya, Niğde, Sivas, Kayseri, Amasya, Tunceli Erzincan, Elazığ, Karaman, Malatya, Siirt, Adıyaman, Gaziantep, Mardin, Şırnak, Diyarbakır, Bingöl, Muş, Iğdır, Kars, Van, Ağrı, Hakkari, Yozgat ve Bitlis

Meteoroloji uzmanından şu yorum geldi; Kar denilince akla Bitlis gelir zaten, 3 gün önce sıfır olan bugün 52 cm olarak kayda geçti. Yarın gece ve perşembe günü kar yağışlarıyla 1 metreye kadar zorlar.