Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Peş peşe zamlanan akaryakıta devlet müdahalesi talebi: Benzin, motorin ve LPG’ye 9,89 TL indirim! Ankara İstanbul İzmir akaryakıt fiyatları

Yılbaşından bu yana akaryakıt fiyatlarında peş peşe zam yapıldı. Fiyatlar brent petrolün etkisi ile dalgalı bir şekilde seyretmeye devam ediyor. Ancak artış gösteren fiyatlar vatandaşların belini büküyor. Peş peşe zamlanan akaryakıt devlet müdahalesi talebi sürücüleri heyecanlandı! İşte detaylar..

Akaryakıt fiyatları brent petrole bağlı olarak değişkenlik göstermeye devam ediyor. Sürücüler fiyatların düşmesini beklerken, zamla karşılaşabiliyor. Bunun üzerine fiyatlara müdahale dilmesi talebi son dönemlerde sıkça dile gelmeye başladı.

SÜRÜCÜLER ÖTV İNDİRİMİ TALEP EDİYOR

Kamugündemi’nin aktardığı habere göre araç sahipleri akaryakıt fiyatlarında ÖTV indirimi talep ediyor. ÖTV indiriminin uygulanması halinde ortalama akaryakıt fiyatlarında 9,89 TL’lik bir indirim söz konusu olacak.

YÜZDE 18 KDV KALDIRILSIN

Akaryakıtta yüzde 18 KDV alınıyor. ÖTV indiriminin gelmesi halinde benzine 3,79 TL, motorine 4,2 TL ve LPG’ye 1,90 TL indirim yapılabileceği iddia ediliyor.

Konunun sadece sürücüler tarafından talep edildiği, ancak henüz resmi bir açıklamanın bulunmadığı da gelen bilgiler arasında.

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

İSTANBUL GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI LİSTESİ 31 OCAK 2022

İstanbul Anadolu yakasında bir litre benzin fiyatı: 21,06 TL

İstanbul motorin (mazot) litre fiyatı Anadolu Yakası’nda 23,38 TL

İstanbul LPG litre fiyatı Anadolu Yakası’nda 10,56 TL

İstanbul Avrupa Yakası’nda bir litre benzin fiyatı: 21,08 TL

İstanbul motorin litre fiyatı Avrupa Yakası’nda 23,40 TL

İstanbul LPG litre fiyatı Avrupa Yakası’nda 10.92 TL

ANKARA BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI

Benzin fiyatı: 21,32 TL

Motorin fiyatı: 23,67 TL

LPG fiyatı: 10,88 TL

İZMİR AKARYAKIT FİYATLARI

Benzin fiyatı: 21,26 TL

Motorin fiyatı: 23,73 TL

LPG fiyatı: 10,59 TLUD