Gündem

Avrupa ve ABD’den Ukrayna’ya tank yardımı! Rus tarafından ise tank yardımına misilleme geldi!

Rus şirketinden şaşırtan karar! Rus şirketi NATO tanklarını vuran askerlere para ödülü vereceğini açıkladı! Rusya’nın işgali altında bulunan Ukrayna’ya Avrupa ve ABD’den 100’den fazla tank gönderme kararı geldi. Bu karar sonrasında ise Rus şirketi şaşırtan bu kararı aldı.

Rusya’nın Ukrayna işgali devam ediyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in geçtiğimiz sene 24 Şubat’ta başladığı işgal halen devam ediyor. Verilen askeri emirler Ukrayna’daki çatışmalar bir senedir şiddetli bir şekilde devam etmekte.

Avrupa ve ABD’den ise Ukrayna için destek bir adım geldi. İkiliden Ukrayna için tank yardımı geleceği açıkladı. Hem Avrupa hem de ABD tarafları Ukrayna için 100’den faza tank gönderme kararı aldı. İkiliden tank sözü geldi.

RUS TARAFINDAN ŞAŞIRTAN KARAR

Avrupa ve ABD’den Ukrayna’ya savaş için destek. Her iki ülkede Ukrayna için M1 Abrams ve Leopard 2 tanklar yollanacak. Ancak bu yardım desteği Rusya tarafından hoş karşılanmayarak, karşı bir adım geldi. Rus tarafı bu yardımdan memnun olmadı.

Batı ülkelerin Ukrayna için bu yardımı Rusya’yı harekete geçirdi. Rus şirketten şaşırtan o karar açıklandı. Rus kimya üreticisi Fores, Almanya ve ABD taraflarından yollanacak olan savaş tanklarını imha eden askerler için para ödülü teklifinde bulundu. Rus şirketin bu yönde bir karar geldi.

Rus şirketin bu kararı Washington ve Berlin’in geçen hafta Kiev’e ağır zırh sevkiyat işlemini onaylamasından sonra geldi. Rus şirket, konuya dair sosyal medyada açıklamada bulundu.

TANK İÇİN 1. MİLYON LİRA ÖDÜL

İnternet sitesinde paylaşılan haberde şu bilgiler yer aldı: Bir Alman Leopard 2 muharebe tankını yada bir Amerikan Abrams’ı imha eden yada ele geçiren Rus askerleri için para ödülü olacak, ifadeleri kullanıldı.

Rus şirketi Fores, ilk tank için 5 milyon ruble yani 1.3 milyon lira değerinde ödeme yapacak. Sonraki tanklar içinde her ödeme 500 bin ruble yani 133 bin lira değerinde gerçekleşecek. Şirket, Ukrayna’nın F-15 İLE F-16 savaş uçakları alması durumunda Fores’in düşürülen ilk uçak için 15 milyon ruble ödül vereceğini de açıklamasına ekledi.