EkonomiEditörün SeçtikleriGündem

Milyonlarca emekliye bayram ettirecek haber: Seçim öncesi 1.374 TL ek zam gelişmesi! Ek zam tarihi sızdırıldı..

Emekliler son dönemlerde aldıkları peş peşe haberlerle resmen havalara uçuyor. Maaşlara ek zam, 3600 ek gösterge ve banka promosyonları derken, şimdi de seçim öncesinde bir ek zam daha yapılacağı iddiası gündeme bomba gibi düştü! Milyonlarca emekliye bayram ettirecek haber geldi. Seçimlerden önce 1.374 TL ek zam gelişmesi emeklileri heyecanlandırdı. İşte ek zam tarihi ve konuşulan senaryo..

Emekliler son dönemlerde seçimden önce verilmesi konuşulan ek zam rakamını konuşmaya başladı. Ocak ayında maaşlara ilk olarak yüzde 25 daha sonra da yüzde 30 zam alacaklarını duyan emeklilere bir güzel haber daha geldi. Emekli maaşlarına 1.375 TL artış yapılması bekleniyor. Peki, ek zam ne zaman verilecek? Ek zam verilecek mi?

YÜZDE 30 ZAM YAPILMIŞTI

Emekli maaşlarına yılbaşında yüzde 30 oranında zam yapılmıştı. Ancak zam oranını açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, olağanüstü bir durumda yeniden zam yapılabileceği sinyalini vermişti. Kulislerden gelen iddialara göre hükümet seçim öncesi emekli maaşlarına yeni bir artış yapabileceği konuşuluyor. Planlanan zam oranı ise yüzde 25 oldu.

EMEKLİLERE GÜZEL HABER

Yılbaşında emekli maaşlarına yapılan zamlar vatandaşları çok memnun etmemişti. Asgari ücrete yüzde 55 oranında asgari ücrete gelen zam yapılması ile emekliler de kendi maaşlarına da aynı oranda zam bekliyordu. Durumdan mağdur olduklarını ifade eden emeklilere seçim öncesi güzel haber geldi.

Nisan ayında emekli maaşlarına ek olarak 1.375 TL oranında zam yapılacağı konuşuluyor. Yapılan zam ile birlikte en düşük emekli maaşının 6.875 TL’ye yükselmesi bekleniyor.

OCAK ZAMMI SONRASINDA YENİ MAAŞ TABLOSU

Ocak ayında gelen zam sonrasında yeni maaş tablosu şu şekilde olmuştu:

SSK 2000 sonrası mevcut maaş: 3 bin 500 TL

Zamlı maaş: 5 bin 500 TL

SSK 2000 öncesi mevcut maaş: 4 bin 867 TL

Zamlı maaş: 6 bin 327 TL

BAĞ-KUR tarım güncel maaş: 3 bin 500 TL

Zamlı maaş: 5 bin 500 TL

BAĞ-KUR esnaf mevcut maaş: 4 bin 196 TL

Zamlı maaş: 5 bin 500 TL