Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Her ay maaş gibi yatırılacak: En az 4 bin TL hesaplarda olacak! Ayın 5’inde paranızı ATM’lerden çekmeyi unutmayın

Başvuru şartlarını sağlayan herkesin hesabına her ay maaş gibi para yatırılacak. Ödemelerin en az 4 bin TL en fazla ise 8 bin TL olacağı belirtildi. Ayın 5’inde hesaplarınızı kontrol etmeyi ve ATM’lerden paranızı çekmeyi unutmayın! İşte detaylar..

Ödemeden yararlanmak isteyenlerin 30 günlük süre içerisinde başvurması gerekecek. Geçen dönem 2 bin 568 TL ile 5 bin 137 TL arasında ödenen bu miktar asgari ücretin zamlanması ile birlikte 8 bin TL’ye kadar çıktı. İşsizlik ödemesi adı altında çalışmayan vatandaşlara ödenen bu miktar için belirtilen bir takım şartları taşımak gerekiyor.

HER AY HESAPLARA YATIRILACAK

İŞKUR kendi istek ve kusuru dışında işsiz kalan vatandaşlara işsizlik maaşı veriyor. Ödemeler ise her ayın 5’inde düzenli olarak banka hesaplarına yatırılıyor. Bu ödemeyi almak için kişinin işsiz kalmadan önce 120 gün hizmet akdine tabi olması gerekecek. Son 3 yıl içinde en az 600 gün süre ile işsizlik sigortası primi ödemiş olmak gerekiyor.

SÜREYİ GEÇİRMEYİN

Başvuruda bulunmak isteyenlerin işten çıktıktan sonraki ilk 30 gün içerisinde müracaat etmesi gerekiyor. Başvurular şahsen olabildiği gibi online de yapılabilecek.