Gündem

Çin’den Türkiye’ye dev otomobil sevkiyatı yola çıktı! İşte o 4 bin model…

Uzun süredir yaşanan araç tedarik problemi sonunda çözüme kavuşuyor. Çin’den yola çıkan 4 bin’e yakın araç Türkiye’de satışa sunulacak. Müjdeli haber sonunda geldi. Çin markası Chery firmasına ait 4 bin araç farklı modelleri ile satışa sunulmaya hazırlanacak.

Bu müjdeli haber Çin İstanbul Başkonsolosluğuna ait sosyal medya hesabı üzerinden yayınlandı. O paylaşım bir video ile açıklanarak Çin’den yola çıkan sıfır araçların Türkiye’ye doğru ilerlediği ifade edildi.  Başlangıç rotası olarak Şangay limanında gemilere yüklenen 4 bin araç Türkiye’de İzmit/Derince limanına kadar yol alacak.

NE ZAMAN SATIŞA ÇIKACAK?

Chery fabrikasının tasarlamış olduğu 4 bin model için satış tarihi de belli oldu. Öncesinde başlangıç aşamasında satışı yapılacak olan modeller tek tek açıklandı. İçlerinde ilk kez küresel model olma özelliği taşıyan Omoda 5’te yer alacak.

Satışa sunulacak modeller arasında yer alan; Tiggo 8 Pro ve Tiggo 7 Pro ile Omoda 5 için satışta öncelik sunulacak. Modellerin Türkiye’de satışa sunulması ise Nisan ayını bulacak.

SEVKİYAT TÖRENLE GERÇEKLEŞTİ!

Konu üzerine Chery Türkiye başkanı Fenghuo Si sevkiyat sürecinin bir tören ile gerçekleştirildiğini ifade ederek Türkiye’ye övgüler yağdırdı. Otomotiv endüstrisinde gelişkin bir seviyeye sahip olan Türkiye’nin Avrupa ve Asya’daki değerine de dikkat çekti. Türkiye’nin özellikle Chery markası için önemli bir stratejik pazar oluşturduğu da ifade edildi. Konuşmasının sonunda Fenghuo Si ekledi: “Türkiye’deki müşterilerimiz için görülmemiş kalitede bir sürüş deneyimi sunmayı hedefliyoruz.”

ARAÇLARIN DONANIMLARI GÖZ DOLDURDU!

Merak edilen bir başka konu ise satışı yapılacak olan modellerin özellikleriydi. Özellikle güçlü motor dikkatlerden kaçmadı. Omoda 5, Tiggo 7 Pro ve 8 Pro modellerinde 3.nesil Acteco serisi benzinli motor sistemi kullanılmıştı. Yüksek düzey termal verimlilik motor hacmindeki tork üretimini etkiliyor. 197 HP güç kapasitesi ile farkını ortaya koyuyor. Çift katmanlı şanzıman alanı motordan elde edilecek gücün asfaltta ekonomik yakıt ile hissedilmesini destekleyecek.