Gündem

Almanya hiyerarşik düzeninde bir ilk yaşandı! Kaymakamlık seçimini bir Türk kazandı!

Almanya’da bir ilk yaşanıyor. Kaymakamlık seçimlerinde Türk kökenli o vatandaş artık Almanya’nın kuzeyinde bulunan Ren Vestfalya eyaletindeki Minden Lübbecke bölgesinde Kaymakamlık yapacak.

Geçtiğimiz Pazar günü Kaymakamlık seçimi için Almanya’nın Kuzeyinde hareketlilik hakimdi. Türk kökenli Ali Doğan Sosyal Demokrat partiliydi. 2 hafta önce yapılan ilk tur seçimlerinde ön plana çıkan isimler arasındaydı. Fakat bu başarısı beklenmiyordu. %50’lik oy oranını aşamadığı için ikinci tura geçmek zorunda kalmıştı. Fakat kimsenin beklemediği o gelişme yaşandı. İlk Türk kökenli Kaymakam Almanya’da da atanmış oldu.

8 YIL BOYUNCA DEVAM EDECEK!

Ali Doğan Bielefeld üniversitesinde Hukuk fakültesini okumuş ve mezun olmuştur. Doğan, Kaymakamlık seçimlerinin 2. turunda %55,8 oy alarak rakiplerini arkada bırakmış ve Almanya’da ilk Türk Kaymakam olma fırsatını yakalamıştır.

Almanya’da böyle bir seçim yapılmasının sebebi ise Kaymakamlık görevinde bulunan kişinin artık valiliğe geçmiş olmasıydı. Bu nedenle ara seçim yapılması kararı verilmişti. Açıklanan bilgiye göre Ali Doğan 8 yıl boyunca bu görevi üstlenmeye devam edecek.

İLK OLARAK O İŞİ YAPACAK!

Seçim sonuçları açıklandığında herkes şaşkındı. Ali Doğan konuşmasında “Mutluyuz” dedi. İnsanlara ulaşmayı başardık, diyerek ekledi. Kaymakam olarak yapacağı ilk icraatten de sözlerin de bahsetti. “Kliniklerin içindeki olumsuz şartları düzeltmeye hedefliyorum” dedi. Almanya’da Kaymakamlık, bağlı bulunan ilçedeki en büyük mülki amir olarak görülüyor. Eyalet sistemi ile yönetildiği için görev yapılan ilçeyi Kaymakam temsil ediyor.

Pek çok eyalet halk tarafından yapılan seçim sonrası Kaymakamını kendi seçiyor. Kaymakamların genel sorumlulukları arasında bulunduğu bölgedeki eğitim, güvenlik ve sağlığı üst düzeye çıkarabilmek yer alıyor. Ali Doğan’ın kaymakamlık yapacağı bölge 1152 kilometrelik bir alanı kapsamaktadır. Burada 311 bin nüfus yaşıyor. 11 farklı il çevre kasabadan meydana geliyor.