Editörün SeçtikleriGenel

Artık o işlemi de e-Devlet üzerinden yapabilirsiniz! Son gün 28 Şubat: Acele edin

Artık pek çok işimizi e-Devlet üzerinden kolayca yapabilirsiniz. Gelen son habere göre Çiftçi Kayıt Sitemi’ne 2023 üretim yılı için başvuruda bulunan çiftçilerin ürün güncelleme taleplerini, bugünden itibaren e-Devlet üzerinden yapabilirsiniz. Son tarihin 28 Şubat olduğu ifade edildi.

Konuya ilişkin Tarım ve Orman Bakanlığı yaptığı açıklamasında ÇKS kayıt yenileme işlemlerinin 2 Ekim 2022 tarihinden itibaren e-Devlet üzerinden yapılabileceğini belirtmişti. Bu sürecin devamı olarak ÇKS ürün güncelleme işlemleri de 1 Şubat tarihinden itibaren ilk defa e-Devlet’ten yapılabilecek.

SON TARİH 28 ŞUBAT

Güncelleme talepleri için İl/İlçe Tarım ve Orman müdürlüklerine şahsen de başvuruda bulunulabilecek. Ürün güncelleme başvuruları, 28 Şubat tarihinde sona erecek.

İLK OLARAK 1 EKİM 2022 TARİHİNDE HAYATA GEÇMİŞTİ

ÇKS’nin e-Devlet kapısına entegrasyonunun ilk fazı olan kayıt yenileme başvurularının e-Devlet üzerinden gerçekleştirilmesi süreci, 1 Ekim 2022 itibarıyla hayata geçmişti. Ürün güncelleme işlemlerinin de e-Devlet üzerinden yapılmasına imkan veren uygulama, bu sürecin ikinci fazını oluşturuyor.

Dijitalleşme ve bürokrasinin azalması kapsamında atılan bu adım ile üreticilerin hem emek hem de zamandan tasarruf sağlaması amaçlanıyor.