Bilim, TeknolojiEditörün SeçtikleriGenel

Netflix şifresini paylaşanlar yandı: Artık o devir bitiyor! Engelleniyor

En popüler dizi film izleme platformu olan Netflix’ten kullanıcılarına kötü haber geldi! Özellikle Netflix şifresini paylaşanlar yandı! Netflix’ten gelen habere göre hesap şifrelerinin paylaşılması önlenecek. Bunun nasıl olacağı da belli oldu. İşte detaylar..

Netflix kendi web sayfası üzerinden Sıkça Sorulan Sorular kısmında önemli bir duyuru yayımladı. Kullanıcıların platform içeriklerine erişmek için “Kendi hesaplarını kullanmaları gerekeceğini” ifade etti.

Buna göre başka konumlar üzerinden girişi tespit edilen cihazların “Netflix izlenmesi engellenecek”

ART ARDA 7 GÜN BOYUNCA..

Netflix öte yandan, şifre paylaşımı konusunda ise IP adresi, cihaz kimlikleri ve hesap etkinliği gibi bilgilerin kullanılacağını, hesaba giriş yapan yeni bir cihaz farklı bir konumdaysa o konumda art arda yedi gün boyunca oturum açmaya izin veren geçici bir kod isteneceğini açıkladı.

Kısacası kullanıcılar en az ayda bir kere uygulamaya WiFi üzerinden bağlanarak, “Netflix izlemek için güvenilir cihaz” haline getirebilecekler.

Birini konum üzerinde uzun süre ayrı kalan kullanıcıların Netflix izlemesi engellenebilir. İzlemeye devam etmek isteyenler için geçici bir erişim kodu istenebilir.

Bu durumun Netflix’in abone sayısının azalıp azalmamasına neden olup olmayacağı henüz bilinmiyor.