Editörün SeçtikleriEkonomiGenel

Çoğu kimse bilmiyor: Bunu yapan cebine yazık ediyor! Elektrik faturası ikiye katlanıyor, sakın yapmayın

Vatandaşlar son dönemlerde yüksek gelen elektrik faturalarından dolayı bıkmış bir halde! Faturaları düşürmek için pek çok yol deneyenlere şoke eden bir açıklama yapıldı! Çoğu kişi bilmiyor. Bunu yapanlar cebine yazık ediyor. Çünkü bu hata elektrik faturasını ikiye katlıyor! Sakın yapmayın..

Evimizin her yerinde pek çok elektronik cihaz bulunuyor. Doğru bir şekilde kullanılmayan bu elektrikli cihazlar ne yazık ki elektrik faturasının kabarmasına neden oluyor. Bunu önlemek için elektrik faturanızı yükseltebilirsiniz.

CONTALARI KONTROL EDİN

Buzdolabı kullanılırken mutlaka contaları kontrol etmeyi unutmayın. Kapı contaları bozulursa, hemen yaptırmanız gerekiyor. Aksi durumda contalar sıkı kapanır ve soğuk hava dolabın içerisinde kalır.

Bunu anlamak için de dolabınızı kapatın ve arasına bir kağıt sıkıştırın. Kağıdı çıkarırken direnç hissederseniz bir sorun yok. Ancak kağıt kolay çıkıyorsa hemen bir tamirci bulmanız gerekebilir.

Bu şekilde buzdolabınızın daha fazla enerji tüketmesini engelleyebilirsiniz. Bu yöntemle elektrik faturanızda tasarruf sağlamanız mümkün.

ESKİ MODELLERDEN UZAK DURUM

Eski buzdolaplarının daha fazla elektrik tükettiği ortaya çıktı. Yeni buzdolapları yüzde 40 civarında tasarruf yapmanızı sağlayabilir. Satın alma kısmı vatandaşları zorlayabilir. Ancak performans açısından enerjiyi daha az kullanmanızı sağlayacaktır.

DONDURUCUYA DİKKAT

Yapılan araştırma sonuçlarına göre buzluk kısmı üstte olan cihazları tercih etmek gerekiyor. Bu şekilde buzdolabınızdan yüzde 10 yüzde 25 arasında daha fazla verim alabilirsiniz.