Gündem

İstanbul karlı havanın etkisine girdi! Kar yağışı ne kadar sürecek? 5 günlük hava tahmin raporu…

Uzun süredir beklenen kar yağışı sonunda geldi. İstanbul dün akşam saatleri itibariyle beyaz örtüye büründü. Kısa süreli eli olarak başlayan kar yağışı tüm evlerde ışıkları tek tek yaktırdı. Meteorolojiden yeni bir uyarı verildi. Kar yağışı daha etkili şekilde yüzünü gösterecek.

TAMAMEN KARLAR ALTINDA KALACAK!

Dün akşam saatlerinde Arnavutköy, Sultangazi, Beylikdüzü, Beykoz, Büyükçekmece ve Çekmeköy ilçelerinde kar yağışı görenleri mutlu etti. Uzun sürenin ardından İstanbul’un belirli ilçelerinde görülmeye başlanan kısa süreli bu kar yağışının etkisi o günlerde daha çok hissedilecek.

Meteoroloji uzmanları açıkladı: “Karın etkisini Cuma ve Cumartesi günü daha büyük bir etki ile kendisini göstereceği” ifade edildi. Yeni soğuk hava dalgasının etkisiyle İstanbul’un tamamının karlar altında kalması bekleniyor.

5 GÜNLÜK HAVA TAHMİN RAPORU!

Yeni ayın ilk günü İstanbul’da hava sıcaklığı en yüksek 7 dereceyi gördü. Bulutlu ve parçalı bulutlu bir havanın görüleceği İstanbul’da aralıklarla karla karışık yağmurun olması bekleniyor.

Bugün kendisini gösteren bulutlu ve parçalı bulutlu hava yarın kendini yağmura bırakacak.

  • 1 Şubat Çarşamba 7 derece
  • 2 Şubat Perşembe 10 derece
  • 3 Şubat Cuma 8 derece
  • 4 Şubat Cumartesi 7 derece
  • 5 Şubat Pazar 5 derece

UZUN SÜRE SONRA 0 DERECE GÖRÜLECEK!

İstanbul tahmini 5 günlük hava istatistiki verildikten sonra kar yağışının en derinden hissedileceği o gün açıklandı. Yeni haftaya başlarken Pazartesi asıl etkisi hissedilecek. Gece sıcaklığı ilk kez 0 dereceye inecek. Pazartesi günü en yüksek sıcaklık 2 derece olacak yoğun kar yağışı bekleniyor.

Yeni haftanın ilk günü başlayacak olan kar yağışı sonraki günlerde yerini karla karışık yağmura bırakacak. Hava sıcaklıkları 3 ile 5 derece arasında değişmesi bekleniyor.