Gündem

Saldırı endişesiyle İstanbuldaki Almanya Başkonsolosluğu çalışmasını durdurdu!

Almanya’nın İstanbul’da bulunan Başkonsolosluğu güvenlik endişesi sebebiyle hizmetini askıya aldı. Bu işlem Hollanda ve İngiltere’nin Konsolosluklarında uygulanmıştı. Almanya’da İstanbul’da bulunan Başkonsolosluğunu kapattığını duyurdu. Yazılı açıklamada sosyal medya hesabı üzerinden paylaşıldı.

Almanya Başkonsolosluğu Instagram hesabı üzerinden: “Konsolosluğumuz güvenlik sebebiyle 1 Şubat tarihinde kapalı olacaktır” yorumunda bulundu. Ardından eklendi: “Herhangi bir pasaport ya da vize işlemi bulunanların randevuları iptal edilecektir. Anlayışınız için teşekkürler” yorumu yapıldı.

HOLLANDA İLK ADIMI ATMIŞTI!

Buna benzeyen bir haber Hollanda’nın başkonsolosluğu tarafından yapılmıştı. Hollanda’nın İstanbul Beyoğlu’ndaki Başkonsolosluğunu kapatmasının sebebi olarak olabilecek: “Protesto gösterileri, batılı hedeflere yönelik oluşan tehditler zarar verebilir” dendi. Bu sebeple geçici süreliğine kapatıldığı ifade edilmişti.

Batılı hedeflere yönelik yapılan tehditlerin arttığı söylenerek 30 Ocak 2023 tarihi itibariyle geçici süreyle kapatıldığı söylenmişti.

 

Hollanda ve İngiltere’nin ardından Almanya’da da böyle bir güvenlik endişesinin olması ortamı daha da şüpheli hale getiriyor. Son olarak İngiltere yazılı bir açıklamada bulunmuş ve Türkiye’ye giden ülke vatandaşları için “Dikkatli olun!” uyarısında bulunmuştu. 2022 yılı içerisinde İngiltere’den Türkiye’ye giden 3 milyon 330 bin turistin olduğu tespit edildi. İngiltere yazılı açıklamasında ziyaretlerin sorunsuz geçtiğini fakat terör riski sebebiyle özellikle festival dönemlerinde yabancı uyruklu vatandaşların kalabalık yerlerde dikkatli olması gerektiğini söylemişti.

“İNGİLİZ BAŞKONSOLOSLUĞU GÜVENDE DEĞİL!”

Batılı ülke vatandaşlarına yönelik alınan bu tedbirler büyük şehirlerde saldırılara maruz kalma ihtimali olmalarından kaynaklandığı da belirtildi.  İngiltere yazılı açıklamasında İstanbul’da bulunan kilise, sinagog, konsolosluk gibi batılıların uğrak yerlerine terör saldırılarının yoğunlaştığını ifade etmişti. Yazılı açıklamasında İngiliz Başkonsolosluğunun güvende olmadığını ve bu nedenle halka kapandığı ifade edilmişti.