Editörün SeçtikleriGenelKültür-sanat

Acı haber bugün duyuruldu! Ünlü isim kalp krizinden hayatını kaybetti: Ankara’da toprağa verildi

Acı haber bugün geldi. Gelen bir son dakika haberine göre Elvan Dalton adı ile bilinen Ankaralı şarkıcı Elvan Yılmaz geçirmiş olduğu kalp krizi sebebi ile hayatını kaybetti. 56 yaşındaki ünlü sanatçı vefatı sonrasında bugün Ankara’da toprağa verildi. Peki, Elvan Dalton kimdir?

Sahnede kullanmış olduğu Elvan Dalton ismi ile bilinen şarkıcı Elvan Yılmaz, dün akşam saatlerinde geçirdiği kalp krizi sebebi ile hayatını kaybetti.

ACI HABERİ MESUT YAR DUYURDU

Ünlü ismin vefat haberini sunucu Mesut Yar duyurdu. Yar, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Sevgili dostum, güzel insan, değerli müzisyen Elvan Dalton’u (Yılmaz) kaybettik. Güler yüzüyle ve babacanlığıyla hatırlayacağız. Allah rahmet eylesin”

“DÜN ARAMIZDAN AYRILDI”

“Mesut Yar’la Bugün” adlı programında da Yılmaz’ın ölümüne dair şu şekilde duyurdu:

“Sevgili izleyen, Elvan Yılmaz ya da bilinen adıyla Koçhisarlı Elvan Dalton… Adını duyanlarda hemen bir gülümseme peydah olur zira özellikle kendine has şarkı sözleriyle keyifli bir mizahı vardı. Evet aynı zamanda sevdiğim bir dostum olan Elvan Dalton dün aramızdan ayrıldı. Pek çok kez ‘Burada Laf Çok’a’ konuk etmiştik, hatta Ahmet Kural ve Murat Cemcir’in yanılmıyorsam ‘Çalgı Çengi’ filminde de şarkıları yer almıştı. Kendisine Allah’tan rahmet sevenlerine başsağlığı diliyoruz. Mekanı cennet olsun”

ELVAN YILMAZ KİMDİR?

Elvan Yılmaz, 1966 yılında Ankara’nın Şereflikoçhisar ilçesinde dünyaya geldi.

Müzik ile ilgilenmeye 7-8 yaşlarında başladı, inşaat işinde çalıştığı sıralarda aldığı bongo ile müzik konusunda kendisini geliştirdi. İlk sahne deneyimini düğünlerde yaşayan Yılmaz, iki çocuk babasıydı.