Gündem

Kia ve Hyundai otomobil sahipleri dikkat! Sigorta şirketleri bu markalar için sigorta yapmayacağını açıkladı!

Sigorta şirketlerinden şaşırtan karar geldi. Kia ve Hyundai araçları için sigorta yapılmayacağını açıkladılar. Sigorta yapmama gerekçesi olarak da kolay çalınabileceği gerekçesi ortaya atıldı. Aynı zamanda bu iki marka güvenlik nedeniyle de dava edildiler.

Son zamanlarda artan hırsızlık sebebiyle kimi sigorta şirketleri belirli şehirlerde etkilenen araçları sigortalama yapmayacaklarını açıkladılar. Progressive ya da State Farm gibi kimi sigorta şirketleri bu yönde bir açıklama yaptılar.

SİGORTA ŞİRKETLERİ ARTIK SİGORTA YAPMAK İSTEMİYOR

Kia ve Hyundai, her iki markanın da üretmiş olduğu otomobiller özellikle hedef alınan markalar arasında oldu. Artık eski birçok araçların çoğunda motor durdurucu olarak kritik bir hırsızlık önleme için gerekli cihaz bulunmuyor. Hırsızlık yapacak kimseler bir alarm sistemini devreye sokmadan arka camları rahatlıkla kırıp araçları kolay bir şekilde çalıyorlar.

Ancak bu hırsızlıklar günden güne iyice arttı. Kimi büyük sigorta şirketleri, etkilenmiş olan Kia’lar ve Hyundai araçlar için yeni poliçeler açmayı bıraktı. Hali hazırda sigortaya sahip bazı sürücülerin de giderek daha fazla primler ödediği açıklandı. Bu durumda, kapsamı reddetmek ya da fiyatı arttırmak birçok sigorta şirketi için ortak bir çözüm haline geldi. Aynı rapor, başka sigorta şirketlerinin de bu marka ve modellerde sürücü primleri için ücret artırmayı düşündüklerini açıkladı.

Kia ve Hyundai markaları, direksiyon simidi kilitleri sunmak için yerel kolluk kuvvetleri tedariği sunuyor. Hyundai onlarsız otomobiller için immobilizer ekleyen Firstech/ Compustar güvenlik kitlerini de satışa soktu.

Öte yandan hırsızlık oranı iyice artmaya başladı. Araç sahipleri ise üretici taraftan daha agresif bir şekilde cevap almayı bekliyor. Yaşanılan olaylardan sonra birkaç belediye de bu konuyu şirketleri mahkemeye kadar taşıdır.

HYUNDAİ’DEN ÜCRETSİZ KİLİTLER

Konuya dair Hyundai’den açıklama geldi. Gelen açıklamaya göre, etkilenen modellere sahip olan ya da kiralayan yerel sakinler dağıtımı yapılmak üzere, Seattle bölgesi de içinde olmak üzere ülke genelindeki belirli kolluk kuvvetleri için mümkün mertebede ücretsiz direksiyon simidi kilitlerinin sağlandığı açıklandı.